Denuncien que el servei de dermatologia pot extingir-se a Ontinyent

El Centre d’Especialitats d’Ontinyent ja fa mesos que es troba sense servei de dermatologia, com han denunciat diversos pacients a aquest periòdic. Alguns afectats han advertit que “tan sols deriven a Xàtiva els casos que es consideren importants, com els carcinomes, i la resta es queda sense atenció, amb tot el que aquesta situació comporta: acudir a la medicina privada els que tinguen recursos o quedar-se sense ella, els que no puguen pagar-li-ho”.

La preocupació actual és que, “sense que existisquen queixes registrades en el departament d’atenció al pacient, el SAIP, aquesta situació es consolide i s’extingisca per sempre aquest servei”. Per aquest motiu, fan una crida a les persones afectades, perquè presenten queixes per escrit en el servei d’atenció al pacient i, d’aquesta manera, exercir força perquè es restablisca la consulta en la capital de la Vall d’Albaida. Fonts consultades per aquest periòdic apunten que “no existeixen dermatòlegs en la bossa de treball, però sí que hi ha tres dermatòlegs a Xàtiva, per la qual cosa podria, almenys un d’ells, desplaçar-se per a passar consulta a Ontinyent”, apunten.

Per part seua, des del departament de premsa de l’àrea de salut, expliquen que “Xàtiva i Ontinyent són el mateix departament, per tant, no és una derivació, sinó una atenció en un altre centre de l’àrea. Ja informem que la falta de dermatòlegs es deu al fet que no hi ha ningú en bossa que vulga aquest destí i tampoc es troben fora de bossa”.