Mor Concha Blanch, primera presidenta de la Vila

Hui hem conegut la notícia de la mort de Concha Blanch Soriano a l’edat de 88 anys. Ha faltat al municipi de la Pobla de Vallbona on s’havia traslladat feia anys des d’Ontinyent.

Concha Blanch va ser una persona referent en l’associacionisme veïnal de la capital de la Vall d’Albaida. Va ser una de les impulsores de l’Associació Veïnal del barri de la Vila on estava arrelada i on residia amb la seua família. Ella va ser, de fet, la primera presidenta de l’entitat creada a la dècada dels anys 90. Durant aquells anys va mantindre una postura sempre reivindicativa, fonamentalment, de cara a les institucions ja que en aquella època començaven a gestionar-se les primeres ajudes per a la rehabilitació de les cases del casc antic d’Ontinyent.

També va tindre un paper actiu molt destacat en la recuperació i promoció de la festa de Sant Pere, un motiu per dinamitzar socialment el veïnat i celebrar festes al barri. Encara que feia anys que residia fora de la ciutat, Concha Blanch mantenia el vincle afectiu cap a Ontinyent, on tractava de vindre sempre que podia.