Desapareixen les quarantenes per als casos asimptomàtics o lleus

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que posarà fi a les quarantenes dels casos asimptomàtics o lleus de positius per coronavirus. Així ho ha decretat aquest dimarts la Comissió de Salut Pública dins de la nova ‘Estratègia de Vigilància i Control enfront de la covid-19’. Aquesta mesura que entrarà en vigor el dilluns 28 de març pretén fer un pas més cap a la ‘gripalització’ de la malaltia.

D’aquesta manera l’aïllament només serà obligatori per als casos greus i població vulnerable, és a dir, majors de seixanta anys, immunodeprimits i embarassades, així com el personal sanitari. En les residències de majors i hospitals també continuarien sent obligatòries, independentment de la simptomatologia dels pacients. Encara que els aïllaments duraran només cinc dies i finalitzaran després de passar 24 hores sense cap símptoma.

Incidència de 296,41 punts

Sobre el recompte de nous casos la nova estratègia ha decidit deixar de comptabilitzar tots els casos positius i només es realitzaran als casos greus. A Ontinyent segons les últimes dades facilitades per Conselleria de Sanitat, la incidència se situa per davall dels 300 punts, amb 296,41 casos per cada 100.000 habitants. En quants els positius actius aquests són ara mateix 106.