La Veronal de Marcos Morau la gran guanyadora dels Premis de la Crítica amb 5 guardons

Foto extreta de web de la Veronal.

La companyia de dansa La Veronal, dirigida per l’ontinyentí Marcos Morau, ha estat la gran triomfadora dels XXIV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques per l’espectacle Opening Night. La gala celebrada el dilluns en el teatre Romea de Barcelona va ser presentada per Jofre Font i Judit Martín. Durant la cerimònia el nom de La Veronal va sonar cinc vegades per a recollir cinc dels set guardons als quals optava: Millor Espectacle Nacional de Teatre i Millor Direcció per a Marcos Morau, Millor Espai Escènic per a Max Glaenzel, Millor Vestuari per a Sílvia Delagneau i Millor Il·luminació per a Bernat Jansà.

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Aplaudit per la crítica, Opening Night es va estrenar l’any passat en el Teatre Nacional de Catalunya. La peça ofereix una visió dislocada de la realitat i la ficció amb una posada en escena potent, presidida pel negre, on les coreografies són moviments mecànics amb postures corporals inimaginables.