Detenen a un menor per negar-se a complir les mesures sanitàries i atacar a la Policia

Agents de la Policia Nacional detenien ahir a Ontinyent a un menor, com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i amenaces, després d’agredir als policies que li van demanar que complira les normes sanitàries vigents a la Comunitat Valenciana. Pel que sembla, el jove va ser sorprés per la patrulla quan estava reunit amb dos amics en una plaça de la localitat, sense motiu que ho justificara.

Els fets van ocórrer al voltant de les dues menys quart al barri de Sant Rafel, quan una patrulla policial que es trobava realitzant labors de prevenció per la zona, va observar a tres joves reunits, incomplint les mesures restrictives vigents. Els agents es van acostar als menors, preguntant-los el motiu de la trobada, no donant cap causa de justificació. Va ser en aquest moment, quan els joves van començar a insultar i a mostrar una actitud agressiva cap a la dotació policial.

En aquest context, els policies els van requerir la documentació per a proposar-los per a sanció, informant-los prèviament que des d’aquesta setmana estan prohibides les reunions socials de més de dues persones. En aquest instant, els menors van començar a alterar-se i a insultar als agents amb frases que deien: “Sempre esteu tocant els collons els mateixos”. Davant l’actitud agressiva d’aquests, la patrulla va requerir la col·laboració d’altres dotacions que es van presentar immediatament en el lloc.

Durant la intervenció, un dels menors es va llevar la mascareta i es va abalançar els agents amb els punys tancats, manifestant: “Us mataré a tots”. Els policies van intentar calmar el jove, moment que va aprofitar un altre menor per a insultar i amenaçar a la patrulla, donant puntades i llançant colps als policies. Davant la resistència activa del menor, van resultar lesionats dos dels agents.

El menor que va escometre als agents, finalment, va ser detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i amenaces, posteriorment quedant en llibertat i sent entregat als seus pares.