Ontinyent augmenta un 18,8% les llicències d’obra major malgrat la crisi de la Covid-19

Foto: Luis Botella (AFO).

L’Ajuntament d’Ontinyent ha incrementat un 18,8% les llicències d’obres majors concedides en 2020 respecte a l’any anterior, tot i la situació viscuda amb la crisi de la Covid-19. El regidor de Territori, Joan Sanchis, i la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, valoraven la dada com a “molt positiva, sobretot perquè aquest és el tipus d’obra que comporta més despesa i també el que genera més activitat econòmica”, destacaven.

En concret, en 2020 van estar concedides 139 d’aquestes llicències, que s’atorguen per a efectuar obres de nova planta, d’ampliació en superfície, volum o altura d’edificacions existents, o rehabilitació integral d’edificis, enfront de les 117 de l’any anterior. Aquesta xifra, a més a més, iguala la màxima assolida des de l’esclat de la crisi de 2008, que va ser també de 139 en l’any 2017. Sanchis i Enguix han destacat la importància “del treball fet des de l’Ajuntament per no interrompre les tramitacions tot i les circumstàncies viscudes, amb fórmules com el teletreball i el foment de l’ús de l’administració electrònica”. Igualment posaven en relleu “la bona resposta als incentius que el Govern d’Ontinyent ha seguit oferint a les empreses als diferents àmbits, que en aquest manté accions específiques com la bonificació al 95% de l’impost de construcció o els plans de Rehabilitació d’Immobles, entre d’altres”, manifestaven.

Les llicències d’obra menor (aquelles que, per raó de la seua senzillesa tècnica i escassa entitat constructiva i econòmica, poden ser considerades com a tals) han baixat de les 581 de 2019 a les 462 de 2020, una xifra que amb tot es manté en la línia de les registrades entre 2016 i 2017, i que també es valora “de forma molt positiva, i més tenint en compte les circumstàncies viscudes”.