Diverses entitats d’Ontinyent impulsaran accions psicoeducatives per a frenar els suïcidis

La Mesa de Coordinació per a la Prevenció del Suïcidi d’Ontinyent ha acordat l’impuls en 2022 a noves accions psicoeducatives per a actuar contra les conductes suïcides. En concret, es posarà en marxa una sèrie de tallers per a diversos col·lectius i entitats ciudadanes, així com un grup d’autoajuda adreçat a familiars de persones que hagen expresat o consumat conductes suïcides.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presideix aquest grup de treball, destacava que “són accions amb les que volem seguir fent front amb accions concretes a un problema que massa vegades no s’afronta adequadament per estar estigmatizat, i que s’ha vist agreujat a nivell global amb la pandèmia i els seus efectes”, assenyalava.

A la Mesa, junt a l’Alcalde, participen la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; els caps dels departaments municipals de Serveis Socials i Educació; la Policia Local, Policia Nacional; el gabinet psicopedagògic, així com el servei d’atenció primària sanitària, ADIEM (Associació per la Defensa i Integració de les persones amb Malaltia Mental) i tècnics de prevenció de conductes additives.

ADIEM organitza un grup d’autoajuda

Per a l’exercici 2022, serà ADIEM qui s’encarregue d’organitzar i coordinar un grup d’autoajuda per a persones d’Ontinyent que hagen tingut un familiar que haja expressat o consumat una conducta suïcida, i que es tractarà de posar en marxa al voltant del mes de juny.

Al mateix temps, per part del Servei d’Atenció Social de l’Ajuntament a persones amb Malaltia Mental, es faran accions específiques i tallers adreçats als col·lectius que acudeixen i fan ús del Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel; el Centre Cívic del Llombo; el Centre Cívic del barri de Sant Josep; així com també al Consell de les Dones i les persones usuàries del Centre de Dia de Menors El Rogle.

En la reunió també s’analitzaven les dades sobre els suicidis i intents de suicidis, que a l’últim any han registrat un augment de la proporció de població jove i menor d’edat. Igualment, s’acordava iniciar els treballs per a la realització d’una campanya de sensibilització sobre esta problemàtica.