Ximo Puig anuncia la fi de les restriccions de caràcter autonòmic per la pandèmia i l’inici d’una ‘nova etapa’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de totes les restriccions de competència autonòmica que continuaven vigents davant la pandèmia de COVID-19, amb l’única excepció de la prohibició de fumar a les terrasses dels locals de restauració i oci, que es continuarà mantenint.

Així ho ha explicat el president després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, l’última que se celebrarà, si no canvien les circumstàncies, ja que tots els indicadors mostren l'”estabilització” de la situació epidemiològica i permeten parlar de l’inici d’una “nova etapa”.

Com ha subratllat el president, aquest dijous s’ha acordat alçar les limitacions que encara afectaven els sectors d’hostaleria i restauració, oci i entreteniment, cinemes, teatres o amfiteatres, activitats físiques i esportives de caràcter general, esdeveniments amb alta concentracion de persones i festivals de música.

En tots aquests espais i activitats, per tant, només s’aplicarà la normativa general d’ús de màscara encara vigent en tota Espanya, de manera que continuarà sent obligatòria en interiors, en els mitjans de transport públic i en els esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure quan els assistents es trobin dempeus o asseguts a menys de metre i mig.

Així mateix, també decau l’obligatorietat de disposar de passaport COVID per a accedir a residències i centres socials. Ximo Puig, ha assenyalat que, gràcies a la “corresponsabilitat” ciutadana, “la Comunitat Valenciana està en les millors condicions per a afrontar una nova etapa” que “s’ha de viure amb la màxima normalitat i amb la màxima precaució“.

Tots els indicadors valencians mostren que es camina cap a la “normalització”, amb índexs baixos d’ocupació hospitalària i un alt grau d’immunització, ha assenyalat Puig, que s’ha referit també al fet que ja està vacunada el 93,7% de la població major de 12 anys.

No obstant això, ha demanat “prudència” a la ciutadania, i ha assenyalat que l’ús de la màscara ha permès salvar vides, per la qual cosa ha assenyalat que, encara que passi en el seu moment a deixar de ser obligatòria, serà “aconsellable” continuar utilitzant-la en determinats espais.