Dos jóvens creen el ‘quinto’ de vi per revolucionar el seu consum

Als seus 19 anys, Tono Picot, estudiant de segon d’Enginyeria i Gestió Empresarial a l’Escola d’Empresaris EDEM que afavoreix la Fundació Trinidad Alfonso i que té Juan Roig com a mecenes, juntament amb Nicolás Gandía, estudiant de segon curs de Finances i Comptabilitat a la Universitat de València, han decidit posar en marxa un projecte que ha estat seleccionat per Lanzadera, l’acceleradora i incubadora d’empreses que impulsa el mateix Juan Roig. Estan fent els passos per crear una empresa, amb assessorament i direcció de projecte, amb formació i amb instal·lacions cedides a la Marina d’Empreses de València. I ho fan al voltant del seu producte i del seu pla per vendre ampolles de ‘quintos’ però no de cervesa sinó de l’element que sempre els ha unit: el vi.

Nicolás Gandia i Tono Picot han apostat pel vi propi de la Casa de les Vides, de la família del primer dels dos jóvenes. Han apostat, a més, per “un vi blanc, semidolç, afruitat, un vi de qualitat, elaborat a terres valencianes”. Plantegen que es tracta d’un producte “desenfadat, una mica descarat” i per servir-se “molt fred”. Així és com defineixen Vinitto, el producte que s’ofereix en una ampolleta de ‘quinto’ de vi.

Mentre segueixen la ruta marcada per Lanzadera, Vinitto comença a obrir-se pas amb una previsió de 5.000 ampolles per a aquest estiu que tindran com a destinació València, Màlaga, la Costa Blanca i per descomptat Ontinyent.