Dusmel revoluciona el sector de l’hostaleria a Ontinyent

Van tindre temps per a pensar i reflexionar. Van tindre el temps del confinament. Van tindre temps per a analitzar per què ells, a Barcelona on residien i compartien aquells dies de tancament, sí que podien gaudir d’un menjar o sopar especial del seu restaurant favorit, sense eixir de casa, i a Ontinyent els seus amics i familiars no tenien aqueixa opció. “Crec que es va produir una síntesi entre la situació que estàvem vivint i una reacció normal. No anar a un restaurant no tenia per què significar no poder gaudir d’un bon sopar. Si les aplicacions ja funcionaven en les capitals, per què no a Ontinyent, si al final s’universalitzen els hàbits i tendències”.

Tan complex, tan senzill. “La gent confia en les aplicacions mòbils. La gent no té por de pagar amb targeta. No hem inventat res nou. Hem aprofitat una idea que funciona bé en les grans ciutats i l’hem adaptada a Ontinyent”, explica Ramón Gramage, fundador al costat de Mario Soler de Dusmel, l’empresa que està revolucionant el sector de l’hostaleria a la nostra ciutat.

CREIXEMENT ESPECTACULAR
Bona prova que encertaven en les seues reflexions ha sigut el creixement espectacular que ha experimentat aquest servei de repartiment a domicili. Arrancaven el mes d’agost. Ho feien amb tot just 5 restaurants i 2 riders (repartidors). Quatre mesos després la flota s’ha duplicat i aconsegueix els 10 riders, tots ells personal contractat, mentre que l’oferta de bars i restaurants s’ha triplicat fins als 16 establiments hostalers. “Nosaltres partíem d’una previsió inicial de 30 comandes en un cap de setmana” . Es van equivocar. Perquè les expectatives han sigut depassades. En aquest pont de la Constitució-Immaculada han realitzat fins a 500 serveis. En un mateix dia han arribat a completar 160 comandes i la quantitat de transaccions ha incrementat el volum de vendes dels restaurants associats.

“Crec que el que ha provocat Dusmel ha sigut agitar l’hostaleria local, restituir les taules que no es poden atendre en l’establiment, per culpa de les restriccions de la pandèmia, amb aquesta mena de serveis”, apunta Ramón Gramage i afig “Dusmel és un aparador per a l’hostaleria local”.

Ramón Gramage i Mario Soler tenen experiència en el sector de l’alimentació i el comerç electrònic. Han unit coneixements i atreviment per a escometre una aventura empresarial que s’ha convertit en un fenomen social a Ontinyent.

FUTUR
De moment, subratllen que “estem començant i ens centrarem en fidelitzar la clientela i el funcionament de l’aplicació”, però ja hi ha plans de futur que contemplen la possibilitat d’obertura de servei a altres sectors com les farmàcies, verduleries o el xicotet comerç. “Invertim temps sobretot, naixem sense informes previs, explorem basant-nos en la prova-error”, afig.