El 12% de les PCR practicades a Ontinyent durant deu dies donen positiu

Entre el 17 i el 27 d’agost als tres centres de salut d’Ontinyent es van prodigar les proves PCR a partir d’un brot detectat. Durant aquestos deu dies es van realitzar un total de 476 proves i, segons s’ha informat des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, fins a 57 han estat positives, el que representa un 12%.

Això ha implicat també que, en aquests moments, n’hi ha desenes de veïnes i veïns que estan confinats a casa bé siga perquè estan esperant encara el resultat de la seua prova bé siga perquè han estat citats per haver estat en contacte amb alguna persona que ha donat positiu. Des del Departament es demanava als implicats que seguiren les recomanacions de quedar-se a casa perquè, del contrari, tota la feina que s’està efectuant de rastreig i seguiment dels casos “no serveix per a res”.

Els treballs van a continuar aquesta setmana en què estan programades més proves vinculades als casos que han anat confirmant-se com a positius. Es tracta, en tot cas, de seguir la traçabilitat i no perdre el rastre de la cadena. El divendres es va portar a terme una substitució dels mitjans de recollida de proves i la distribució d’altres nous amb l’objectiu de “reduir el temps de procés i resultat de les proves perquè, amb aquest nou mitjà, les mostres poden processar-se en qualsevol equip disponible mentres que amb l’anterior sistema aquesta possibilitat era limitada”, expliquen des del Departament Xàtiva-Ontinyent.