El 66% dels banyistes del Pou Clar és de fora d’Ontinyent

Si hi havia unes certes conjectures de com era el perfil del visitant del Pou Clar, ara es pot saber amb dades. És el primer estiu que aquest paratge natural municipal disposa d’una web de reserves per a les persones que vulguen acudir a gaudir de l’entorn o a donar-se un bany. Segons informen des de l’Ajuntament d’Ontinyent, des de l’1 de juliol que va començar aquest sistema a entrar en funcionament, fins a aquest dimecres 11 d’agost, s’han registrat un total de 19.513 reserves.

Si ens remuntem a les dades de juliol, la xifra era d’11.961, dels quals un 66% són persones que procedeixen d’altres poblacions i el 34% restant són
ontinyentines i ontinyentins. Pel que respecta als torns, des de l’1 de juliol i fins a aquesta setmana hi ha hagut 138, dels quals s’han completat 100. Això no vol dir que hagen estat al màxim de l’aforament permés -300 persones-, segons el consistori ontinyentí, ja que “s’ha completat 26 dels 46 dies que portem”.

Des del punt de vista mediambiental, des de la regidoria de Sostenibilitat que encapçala Sayo Gandia, s’ha intentat “preservar el paratge i compaginar-lo amb ‘assistència de banyistes, així com amb la convivència dels veïns”, explica. El sistema triat ha sigut de “prova-error, ja que la panacea no la tenim. Pensem que sobretot haver de reservar anava a dissuadir a part de la gent que ve de fora. En definitiva aquest sistema ens permet tindre un control”. La regidora fa un balanç satisfactori en termes generals, encara que apunta que “cal ser conscients que sempre està la gent que vol rebotar per on no toca i saltar-se les normes”. Per a beneficiar a la ciutadania ontinyentina, “vam haver de descartar donar prioritat en la web perquè no és legal, per això pensem que la vigilància acabara a les 17.30 hores i així, les persones d’ací que vulguen anar a la vesprada a partir d’aquesta hora ho poden fer sense reserva. No obstant això, els de fora si han passat el dia potser ja és hora d’anar-se’n i, principalment, prefereixen els torns de matí”.

Gandia, explica que el nou sistema de reserves per a acudir al Pou Clar està sent “satisfactori” fins hui. Les principals queixes rebudes aquesta temporada han sigut per vehicles mal aparcats, però afirma “el cap de setmana enviem la grua per a retirar els que impedien el pas”. També estudien per al pròxim any pintar la ratlla groga en el Camí del Llombo, que segons afirma “ha funcionat com a dissuasiva en el Camí de l’Alba”. En definitiva “volem que s’accedisca a peu”.