Eva Ferrero, l’art de decorar tots els cossos

Black Diamond Tattoo és un estudi de tatuatges situat al carrer Font de la Figuera del barri de Sant Rafel. En el número 48, s’amaga la història d’Eva Ferrero, qui va entrar en el món del tatuatge per la porta del entreteniment, ja que li agradava dibuixar. Fa huit anys, va decidir llançar-se a la piscina sense saber si tenia aigua. Amb el seu treball, l’ha anada omplint a poc a poc i s’ha submergit en aquest món. Ara, està invertint en el seu negoci, el qual vol millorar dia a dia. Ferrero explica que el ventall de gent que es tatua s’ha ampliat, ja que el rang d’edat ha pujat fins als 70 anys. Això es deu a una major normalització dels tatuatges, ja que es van esborrant els estigmes. “Abans, a les persones tatuades se’ls considerava mala gent. Ara, està més admés”, confessa. La tatuadora assenyala que, encara que no hi ha un motle on encaixa un perfil concret, els que més es tatuen es troben en el rang d’edat d’entre 23 i 38 anys.

Eva ha viatjat a altres països com els Estats Units o Dubai, la qual cosa li ha permés canviar la perspectiva des de la qual veu el món del tatuatge. Assegura que Espanya camina a un ritme més endarrerit que altres llocs quant a la normalització dels tatuatges. Així i tot, admet que se sent molt valorada com tatuadora i confessa que la seua meta és arribar als Estats Units a treballar del que viu. I del que li dóna vida.

RELACIÓ AMOR-ODI: GUÀRDIA CIVIL i TATUATGES
Per part seua, enguany s’ha aprovat una normativa que permet portar tatuatges als Guàrdies Civils, encara que es prohibeixen a les mans, el cap i el coll. En cas que ja els tinguen, hauran d’ocultar-los. Això suposa un punt d’inflexió, ja que, en 2018, es prohibia en l’esborrany del Ministeri d’Interior qualsevol tatuatge visible, de manera que els guàrdies i candidats es veien obligats a tapar-los o, fins i tot, “a sotmetre’s a una intervenció quirúrgica per a eliminar-los”, apunta Eva. Un esborrany que va ser retirat finalment. Ara, es permet lluir els tatuatges als agents sota uns requeriments específics, com el fet que podran ser visibles sempre que no superen els 70 cm² de pell en braços i cames, així com no podran incloure imatges o expressions que inciten a l’odi o la discriminació.

En definitiva, una tatuadora que ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals i que està imparable en aquest art dibuixat en la pell.