Torna a pujar el ritme de contagis i la pressió hospitalària no baixa

La Conselleria de Sanitat ha fet públic hui, com cada dimarts i divendres, la informació al voltant de la propagació de la Covid-19 a Ontinyent. I encara que la incidència es manté en tendència decreixent, el ritme de contagis ha tornat a créixer.

Les PCR positives en els últims 14 dies han baixat de 100 a 92, baixant la incidència fins als 257,26 casos per cada 100.000 habitants. Una baixada de la incidència lleugera, que no trau a Ontinyent de la situació de risc extrem de contagi. Unes dades que cal agafar d’un fil, perquè els contagis continuen produint-se. Així les PCR positives acumulades des de l’inici de la pandèmia han pujat de 3.930 a 3.960, és a dir, 30 proves positives més des del divendres. En l’actualització anterior s’havia registrat un creixement de 21 casos, per la qual cosa torna a evidenciar-se una pujada en el ritme de contagis.

A aquestes dades de Sanitat cal afegir les proporcionades pel Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent al voltant de la pressió hospitalària. En data del divendres, a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, hi havia 27 malalts amb Covid-19 en planta, deu més que fa una setmana. Pel que fa a l’UCI és cert que s’ha registrat una lleugera baixada, i l’ocupació d’aquesta passa dels nou pacients amb Covid als sis. Des del Departament insisteixen que aquest descens “no és significatiu” i apel·len a la “responsabilitat personal absoluta” per evitar nous contagis”.