El bàsquet preparat per a prendre els parcs d’Ontinyent

La iniciativa municipal ‘Barris Esportius’ que ha impulsat un torneig de bàsquet 3×3 a les noves zones esportives urbanes recentment creades als parcs públics de la ciutat ha donat pas perquè un grup d’apassionats d’aquest esport anomenat Ontibasquet ha organitzat un circuit 3×3, amb la col·laboració del Club Martínez Valls Bàsquet.

El circuit comprén diferents competicions, la lliga d’hivern, d’estiu, play off, super copa i all star i per a poder participar és necessària la inscripció que donen accés a tots els tornejos. A més, “està obert a tot el món”, destaca Rafa Micó, un dels integrants d’Ontibasquet.

De moment i fins a finalitzar el termini d’inscripcions, el 30 d’aquest mes, “comptem amb 5 equips i esperem que puguem arribar a 8. Ara mateixa som 35 persones”. Les categories són Absoluta masculina, femenina i mixta.

Abans de posar-se a botar la pilota els organitzadors “orientem i donem una xicoteta formació de la metodologia de joc del 3×3, que és diferent del 5×5, així que hi ha una part teòrica i una altra pràctica”, explica.

La primera lliga, que és la d’hivern, començarà “el primer dijous de febrer”, assegura. Per a jugar i entrenar s’utilitzen les noves zones esportives urbanes creades al parc de Sant Rafel i “també ens han cedit la pista del Jaume I”.