El col·lector de Benarrai passa la seua primera prova de pluges

El nou col·lector d’aigües de la zona de Benarrai ja ha passat la primera prova. No han estat pluges torrencials, però sí una quantitat significativa d’aigua. Segons explica el regidor de Territori, Joan Sanchis, “el col·lector de Benarrai està acabat”. L’objectiu de tota la instal·lació hidràulica que s’ha construït és permetre que es reculla l’aigua que prové de la serra, en moments de pluges torrencials, en una zona inundable, on quedarà embassada fins que, a poc a poc, vaja derivant-se al desguàs de la Barbacana per a la seua absorció.

Encara que aquestes setmanes a Ontinyent no hi ha hagut una acumulació de precipitació torrencial, sí que ha plogut en abundància i “els tècnics han corroborat que funciona correctament i que farà el propi quan ploga grans quantitats en poc temps”, detalla l’edil. Precisament el període de precipitacions que s’ha viscut recentment ha fet que les obres a la ciutat, a excepció del C/ Sant Antoni, hagen sofert una demora, ja que als dies de pluja, s’ha sumat el temps que ha fet falta per a assecar el terreny. Benarrai no s’ha salvat la paralització i ha sumat una demora “de dos mesos”.

D’aquesta manera, la previsió és que “a la fi de juliol puguen acabar aquests treballs”, avança Joan Sanchis. Cal destacar que s’afronta ara la fase final de les obres, ja que amb el col·lector acabat, que “era la part més rellevant d’aquesta actuació, s’abordarà ara adequar la zona, perquè torne a ser aquest espai verd i d’oci per a la ciutadania que era abans de la intervenció”, afegeix el regidor de Territori.

Aquesta actuació suposa una inversió de 565.000 euros i és finançada majoritàriament amb una subvenció obtinguda del Pla d’Inversions de la Diputació de València.