El Consell autoritza un increment de 7,8 milions del pressupost inicial del nou hospital d’Ontinyent

El Consell ha autoritzat la proposta d’acord perquè la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública duga a terme una modificació del contracte inicial per a l’obra de creació del nou hospital d’Ontinyent.

Aquesta modificació consisteix en una ampliació del pressupost en 7,8 milions d’euros més per a poder incloure una sèrie de millores en les instal·lacions. D’aquesta manera, el pressupost final per a l’obra de construcció d’aquest centre ascendeix a un total de 38,4 milions d’euros.

El contracte inicial de l’obra es va formalitzar l’abril de 2019, previ a la pandèmia per coronavirus, per la qual cosa ha estat necessari redissenyar determinats serveis assistencials per a preparar el centre davant possibles situacions de pandèmia.

En aquest sentit, el nou projecte recull una redistribució de les plantes d’hospitalització per a poder transformar-les d’habitacions individuals a dobles, així com una redistribució per a l’obtenció d’un nou laboratori.

A més, s’incorpora un nou laboratori d’anatomia patològica, un sistema de ressonància magnètica i un servei d’endoscòpies. D’altra banda, es realitzarà una millora del sistema de climatització i ventilació incorporant mesures anti-COVID-19 i un nou càlcul de la instal·lació elèctrica derivada de la nova climatització, a més d’una revisió de la instal·lació de lampisteria.

Així mateix, es farà un nou disseny de xarxes de distribució de la instal·lació d’oxigen i gasos medicinals a causa del subministrament més gran provocat tant per l’ampliació de llits com pel major consum dels pacients respiratoris de malaltia COVID-19.

Finalment, la modificació de l’obra contempla un canvi en la instal·lació de control d’accessos per a controlar aforaments, una millora de les fusteries per a substituir portes d’obertura manual per portes automàtiques, i unes noves instal·lacions informàtiques que permeten aplicar la telemedicina i el teletreball.