fbpx

El Consell Veïnal demana que es respecte el patrimoni en la reforma de la Glorieta

Categories Portada, Societat

El Consell Veïnal ha demanat a l’Ajuntament d’Ontinyent que, en la rehabilitació de la Glorieta, “tinga en compte l’opinió de la ciutadania, que s’actue amb el major respecte al patrimoni i que es reconsidere tot el que siga menester per a fer-ho possible”.

El document que han presentat en el registre d’entrada, els representants veïnals sol·liciten que “el banc perimetral i la barana hauria de ser rehabilitada en lloc de substituir-la totalment, tal com es va acordar quan l’ajuntament va fer la presentació del projecte. D’aquesta manera obtindríem un banc contextualitzat en l’àmbit històric i arquitectònic en què va ser projectat, permetent que un dels elements més visibles i singulars de la Glorieta guarde la relació que ha tingut des del seu començament en l’espai on s’ubica”, detallen.

Des del Consell també consideren que “s’hauria d’ampliar la zona de jocs per als més menuts. D’aquella manera els xiquets i les xiquetes podrien gaudir d’un espai comú per a l’oci”.

Quant a la casa del jardiner, que van aconseguir salvar-la de l’enderrocament, pel seu valor patrimonial, “hauria de ser rehabilitada i convertida en un espai expositiu, respectant l’arquitectura original”.

En el tema del bar, proposen que construcció d’un nou “al fons de la Glorieta on tradicionalment s’ubicava la zona d’hostaleria com fou el bar Alegria. L’últim emplaçament creava molèsties i ha sigut motiu de queixa per part d’alguns veïns a causa de la proximitat amb les cases que li són a tocar. Ubicant el bar en aquest espai no molestaríem als veïns de la zona i continuaríem proveint a la ciutadania del mateix servei”.

La seua reivindicació també està adreçada a la zona verda: “La Glorieta hauria de ser un espai on no només es respectaren els arbres existents sinó que, a més, se’n plantaren de nous, donant a la vegetació el protagonisme que mereix en qualsevol d’aquests espais. D’aquesta manera revertiríem la situació de pobresa vegetal i arbustiva que caracteritza hui aquest espai”.

error: