La incidència de la séquia nova posa en perill la collita

Els efectes de la DANA continuen afectant Ontinyent. Les fortes pluges del passat setembre provocaven el reblit de la séquia nova, frenant l’arribada de l’aigua a diversos camps del municipi.

En el seu dia, la Conselleria d’Agricultura va requerir una valoració dels danys, així, Miquel Ferri, sequier major i president de la Cooperativa Vinícola Onteniense, remetia una avaluació dels desperfectes. Informe que va acceptar la Direcció General pertinent. Segons expliquen les actuacions suposaran un cost de 40.000 euros, una xifra que en principi anava a proporcionar la Conselleria, però que finalment realitzaran directament des de l’administració autonòmica, a través de Tragsa, grup empresarial públic.

Des de la Cooperativa expliquen que les collites d’hivern i primavera s’han perdut, i que el poc que han pogut salvar ha sigut gràcies al fet que “hem passat uns mesos humits i hem pogut remoure la terra per conservar la saó”. Ara, expliquen, és l’època de sembrar la collita d’estiu, “però si no arriba prompte l’aigua, es perdrà també”. Per completar els pocs productes que s’han pogut recollir, la Cooperativa està adquirint hortalisses i altres aliments a través de la Xarxa Llauradora, de la qual forma part.

 

La cooperativa se suma a la lluita en València

Un grup d’agricultors locals es traslladaven divendres passat a València, gràcies a un autobús organitzat per la Cooperativa, per a sumar-se a les reivindicacions per la millora de les condicions en el camp. Entre les demandes “uns preus justos, poder viure dignament de la terra i que el món rural tinga futur, ja que som nosaltres, els llauradors i ramaders, qui mantenim l’entorn i som figura principal per a parar el canvi climàtic” explicaven des de Més Que Horta, cooperativa agrària que també ha estat present a la capital del Túria.