El conseller de Sanitat visita el nou hospital i confirma la data d’obertura

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les Consultes Externes del nou hospital d’Ontinyent, el primer edifici a entrar en funcionament de tot el complex hospitalari, i ha destacat que “està previst que, durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis”, ja que les obres avancen segons el que es preveu i estan executades al 90%.

Així, s’ha confirmat la informació que ja va avançar el Periòdic d’Ontinyent. Les Consultes Externes es pondran en marxa aquest mateix mes d’abril, una vegada passada la Setmana Santa.

En la visita també ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura de Sanitat, Jaime Peris; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i diversos regidors; així com la gerent del Departament Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, entre altres.

El conseller de Sanitat ha ressaltat que “el nou centre disposarà de més llits d’hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, una Unitat de Vigilància intensiva i una Unitat de Dany Cerebral”.

En concret, l’àrea de Consultes Externes se situa en la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, 7 zones de proves, sales d’espera i lavabos.

El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les següents poblacions del departament: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, el Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

Així mateix, el nou hospital tindrà 24 llits més que l’actual (passa de 56 a 80), 2 quiròfans més (passa de 3 a 5), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). Així mateix, disposarà d’un nou paritori (passa d’1 a 2), 12 llocs d’urgències més i 6 llocs de dia més a l’hospital de dia. Tot això en una superfície construïda que quasi quadruplica la de l’antic hospital.