El II Fòrum Empresa Activa potència les sinergies entre les empreses per augmentar la competitivitat

La Sala Gomis d’Ontinyent acollia aquest dimecres el II Fòrum Empresa Activa, impulsat pels Ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), amb la direcció i coordinació del Grupo Innova, una jornada que ha inclòs ponències, una taula roda i una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró. En la introducció de la jornada intervenien els alcaldes dels ajuntaments implicats, que coincidien en destacar la importància del treball conjunt per fer les empreses més competitives i que aquestes impulsen l’economia i els llocs de treball.

Jorge Rodríguez destacava el fòrum com “un espai per crear noves oportunitats i aprendre coses, un punt d’encontre on es pot saber més d’allò que funciona, posar en comú experiències d’èxit i encoratjar als empresaris a continuar endavant”. Ramón Vidal incidia en la importància que per als pobles té poder comptar amb empreses que creen riquesa i llocs de treball, i Xavier Molina apuntava que l’interés de què els tres municipis units per valorar la indústria continuen endavant amb aquesta línia d’acció i fins i tot s’amplie.

El II Fòrum Empresa Activa és una iniciativa emmarcada al Projecte de Transformació Empresarial (PTE) posat en marxa en 2020 per aquestes entitats per a millorar la competitivitat de les empreses dels municipis, que no va poder iniciar abans aquestes jornades a causa de la pandèmia.

La jornada a la Sala Gomis començava amb dues ponències complementàries a càrrec d’Àlex Rodríguez i Núria Lloret, professors de la UPV que parlaran de l’eficiència lligada a la intel·ligència artificial, la digitalització i el Metavers. A la segona part hi havia una taula redona formada per empreses d’Ontinyent, Bocairent i l’Olleria com Campos SA, Idrus i Vitroval, així com una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró, conegut gràcies a la seua labor pedagògica per a empresaris per mitjà de conferències, centrades en el poder de l’optimisme i la il·lusió, a més d’en la importància de la innovació i l’aprenentatge. El fòrum serà analitzat en una posterior jornada de cloenda el 12 d’abril a l’Olleria.