fbpx

El II Fòrum Empresa Activa potència les sinergies entre les empreses per augmentar la competitivitat

La Sala Gomis d’Ontinyent acollia aquest dimecres el II Fòrum Empresa Activa, impulsat pels Ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), amb la direcció i coordinació del Grupo Innova, una jornada que ha inclòs ponències, una taula roda i una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró. En la introducció de la jornada intervenien els alcaldes dels ajuntaments implicats, que coincidien en destacar la importància del treball conjunt per fer les empreses més competitives i que aquestes impulsen l’economia i els llocs de treball.

Jorge Rodríguez destacava el fòrum com “un espai per crear noves oportunitats i aprendre coses, un punt d’encontre on es pot saber més d’allò que funciona, posar en comú experiències d’èxit i encoratjar als empresaris a continuar endavant”. Ramón Vidal incidia en la importància que per als pobles té poder comptar amb empreses que creen riquesa i llocs de treball, i Xavier Molina apuntava que l’interés de què els tres municipis units per valorar la indústria continuen endavant amb aquesta línia d’acció i fins i tot s’amplie.

El II Fòrum Empresa Activa és una iniciativa emmarcada al Projecte de Transformació Empresarial (PTE) posat en marxa en 2020 per aquestes entitats per a millorar la competitivitat de les empreses dels municipis, que no va poder iniciar abans aquestes jornades a causa de la pandèmia.

La jornada a la Sala Gomis començava amb dues ponències complementàries a càrrec d’Àlex Rodríguez i Núria Lloret, professors de la UPV que parlaran de l’eficiència lligada a la intel·ligència artificial, la digitalització i el Metavers. A la segona part hi havia una taula redona formada per empreses d’Ontinyent, Bocairent i l’Olleria com Campos SA, Idrus i Vitroval, així com una conferència de l’empresari, economista i formador Emilio Duró, conegut gràcies a la seua labor pedagògica per a empresaris per mitjà de conferències, centrades en el poder de l’optimisme i la il·lusió, a més d’en la importància de la innovació i l’aprenentatge. El fòrum serà analitzat en una posterior jornada de cloenda el 12 d’abril a l’Olleria.