Homenatge dels Mossàrabs als seus festers veterans

El passat dissabte 25 de Març la comparsa Mossàrabs va posar en escena un homenatge als seus majors en el Teatre Echegaray.

Este acte, a petició del seu Capità, Vicent Marti i avalat per la Junta de Capitania de la comparsa, estava emmarcat dins del programa de celebracions previstes per a enguany i tenia un clar sentit emotiu, ja que es va centrar en el testimoni dels primers 11 components actuals dels Mossàrabs per a donar-los especial protagonisme.

Per a tal fi, es va preparar un vídeo documental amb guió de Rosana Ferrero i producció de Jordi Torró, ambdós també comparsistes. En ell es va poder vore i escoltar als homenatjats explicant les seues pròpies experiències i anècdotes, barrejades amb fotografies històriques i algunes imatges dels seus familiars que també pertanyen a la comparsa.

Segons explica Rosana Ferrero, els majors van acudir a les entrevistes per a als testimonis del vídeo documental pensant que preparaven una sorpresa per al capità, destacant que cap d’ells va voler faltar a la convocatòria, el que posa en valor la seua col·laboració incondicional en un any de capitania Mossàrab. No van conèixer la finalitat reial de les entrevistes fins el moment de la projecció en el teatre.

Les gravacions fetes per Jordi Torró en el local de la comparsa varen ser claus per donar forma a un document gràfic tan especial com únic, ja que ha permès immortalitzar molts fets relatats pels propis protagonistes.

El Teatre Echegaray, ple de gom a gom, va esclatar en aplaudiments quan els 11 homenatjats van pujar al escenari per a rebre un pergamí commemoratiu com a record del acte de mans del Capità Vicent Marti, el Primer Tro Sergio Alcaraz i el President de la comparsa Ximo Gil, que els van dedicar unes paraules d’agraïment visiblement emocionats.

La comparsa va tancar la vesprada amb el sainet fester “Enguany eixim de negre”, també inclòs en el programa d’actes de la Comisió d’Oci i Cultura, escrit per Miguel Angel Fita, de la comparsa Moros Marinos i dirigit per Juanfra Rubio, també comparsista Mossàrab.