Ontinyent renovarà la il·luminació del Campanar de la Vila per un enllumenat ornamental eficient

L’Ajuntament d’Ontinyent renovarà la il·luminació de l’actual torre del campanar de l’església de l’Assumpció de Santa Maria, coneguda popularment com el “Campanar de la Vila”. Així ho anunciava aquest dijous l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa al costat del regidor d’Enllumenat, Paco Penadés i la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix.

L’alcalde Jorge Rodríguez destacava que “per al Govern d’Ontinyent valorar la nostra història i aquells elements que parlen d’ella sempre ha sigut una prioritat. La inversió en el Pont Vell o la recuperació de la Muralla Nord són sols un exemple. Hui amb la presentació d’aquest projecte de la regidoria d’Enllumenat fem un pas més per consolidar el nostre patrimoni local i continuar potenciant Ontinyent com una ciutat amb atractius turístics per visitar i descobrir”.

Per la seua part, el regidor Paco Penadés donava detalls d’una actuació que “comptarà amb un nou equipament de 30 lluminàries de LED de 240 W cadascú modificant així les actuals lluminàries de vapor de sodi amb més de vint anys d’ús. Aquest canvi ens permetrà estalviar un 53% de l’energia que es consumeix amb el sistema actual datat en 1997”. Aquest nou sistema d’il·luminació, segons explicava el regidor, no sols és més eficient sinó que, a més, “ens permetrà dotar també de lluminositat i uniformitat la resta de l’església valorant aquest bé de rellevància local”. Així mateix, Penadés aprofitava l’ocasió per a donar les gràcies a “l’Equip de Govern per haver complit l’acord de Pressupostos i per haver treballat perquè aquest projecte puga ser una realitat demostrant així que l’interés i la ciutat està per damunt de tot”.

En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que “el Govern d’Ontinyent és un govern que compleix amb la seua paraula. Un projecte al qual ens vam comprometre a executar una vegada coneguérem la liquidació del pressupost”. Cal recordar que el superàvit presentat el passat mes de febrer va ser de 2.500.000 € i en paraules d’Enguix, “aquesta gestió econòmica eficient fruit de l’experiència és la que ens està permetent encetar nous projectes i donar compliment a l’acord de pressupostos”.

L’actuació, que està pressupostada en 40.000 euros, eixirà a licitació en les setmanes vinents. Des de l’Ajuntament es preveu que la instal·lació del nou enllumenat puga realitzar-se durant el segon semestre de l’any.