El conveni del Clúster Tèxtil d’Ontinyent aporta altres 60.000 euros al desenvolupament dels tèxtils sostenibles i avançats

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous el document del conveni entre l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) pel qual el consistori aporta enguany 60.000 euros al Clúster Tèxtil, per al desenvolupament de la línia de tèxtils sostenibles i tèxtils tècnics i avançats.

La regidora de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Natàlia Enguix, recordava que “des de la irrupció de la pandèmia en 2020, l’Ajuntament va encetar en coordinació amb ATEVAL una nova línia específica d’acció en suport al sector tèxtil per a la posada en marxa d’un Clúster Tèxtil a la ciutat. Des d’aleshores s’han anat fent aportacions que amb la que hem aprovat ara sumen ja 420.000 euros en suport a les nostres empreses. En un primer moment es va impulsar de forma específica el Tèxtil Sanitari, i vistos els bons resultats i l’interés de les empreses per continuar treballant i diversificant la seua producció, ara els esforços s’estan centrant en l’impuls als tèxtils sanitaris sostenibles, tècnics i avançats”, assenyalava.

Així, entre les línies d’actuació del conveni en la nova anualitat de 2023, es troben quatre eixos centrals: El primer d’ells és la continuació de les accions que es duen a terme des de l’Oficina Tècnica creada per a l’assessorament, dinamització de grups de treball tèxtils i maquinària, identificació de necessitats, coordinació d’accions formatives i comercials, i consultoria d’empreses. La segona línia és l’impuls a la formació i jornades sobre Ecodisseny i en l’àmbit dels tèxtils sostenibles i tècnics avançats.

La tercera és la consultoria professional i personalitzada en diferents àmbits, així com en aspectes concrets com l’impost especial d’envasos de plàstic no reutilitzables o la consultoria sobre Simbiosi Indústria. Finalment, la quarta línia és la d’impuls a accions comercials i fires comercials, que enguany ha servit per a promoure una expedició d’empreses a la fira ITMA (International Textile Machinery Asociation) de Milà, la fira de maquinària tèxtil, matèries primeres, teixits i confecció de major rellevància en l’àmbit mundial.

Natàlia Enguix destacava “tot el treball que ve fent el Govern d’Ontinyent en suport a les empreses, pymes i autònoms de la ciutat per poder millorar la competitivitat, generar ocupació de més valor afegit i reforçar el teixit industrial d’Ontinyent, treball que ve donant resultats molt positius”, remarcava.