El Crist baixarà el dissabte 21 d’agost i recorrerà tota la ciutat

La Societat de Festers tenia la intenció de treballar perquè enguany el Santissim Crist de l’Agonia baixàra de l’ermita de Santa Ana fins a Sant Carles. I així ha estat treballant durant els últims mesos, per tal d’aconseguir aquest trasllat de la imatge durant la setmana en què haurien d’haver-se celebrat les Festes de Moros i Cristians de 2021.

El Periòdic d’Ontinyent, en la seua edició d’aquest dissabte 3 de juliol avança en primícia i exclusiva una notícia que era molt esperada, no sols en l’àmbit de la Festa sinó també per part de molta part de la ciutat que li professa una especial devoció al Morenet

Serà el dissabte 21 d’agost, el dissabte en què hauria de tindre lloc la Baixà. Però no serà una Baixà a l’ús sinó que ho serà amb caràcter extraordinari. La imatge serà traslladada amb una plataforma que està construint-se per part de Festers. I realitzarà un recorregut per tots els barris de la ciutat, passant per davant de les quatre parròquies on serà saludat amb el vol de campanes.

D’aquesta manera Ontinyent celebrarà d’alguna forma el record de les Festes morocristianes que cada any tenen lloc en honor al Crist de l’Agonia. Des de Festers es treballa perquè es complisquen totes les mesures de seguretat en el recorregut. La gent podrà seguir-ho a peu de carrer i des dels balcons, tal i com ja va passar en la Cavalcada dels Reis.