El cros de Sant Rafel vol pujar de nivell

“Hem volgut donar una gran espenta al cros del nostre barri que compleix 41a edició perquè millore en tots els aspectes”. Amb aquest propòsit els organitzadors de la cursa popular ontinyentina es van posar mans a l’obra per tal de convertit la cita esportiva, que es troba dins dels actes de les Festes del Barri de Sant Rafel, en referent per a les corredores i corredors. Per això, enguany el cros es troba dins del Circuit de Carreres Populars de la Vall d’Albaida i se celebrarà aquest dissabte, 21 de setembre, si la climatologia ho permet.

Segons explica el president de Festes del Barri de Sant Rafel, José Beneyto, “hem vist als últims anys com el nombre de participants baixava a causa que la nostra carrera coincidia en el circuit de la Vall d’Albaida, per això hem volgut que estiguera en el circuit per tal d’impulsar-la”. Per aconseguir-ho han comptat amb l’ajuda del Club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, experimentat en l’organització d’aquestes proves com han sigut les 2 edicions de la cursa de la dona. “Creem que comptar amb aquest club millorarà molts aspectes d’aquesta emblemàtica cursa. La seua experiència farà que el cros siga un èxit assegurat”, afirma. Entre les novetats de la prova, es troba que la carrera ha augmentat el nombre de quilòmetres, enguany seran 12,5 per a la categoria Absoluta. D’aquesta manera el recorregut s’amplia i passarà “per zones emblemàtiques d’Ontinyent com el Pont Vell, Carrer Major, Pont de Santa Maria, entre altres”.

A més, segons s’ha anat desvelant l’organització a les xarxes socials, un grup de professionals fisioterapeutes s’encarregarà de cuidar als participants, també hi haurà punts d’animació i fotògrafs locals que s’encarregaran d’immortalitzar els grans moments al llarg del recorregut i més coses com enumera José: “hi haurà moltes sorpreses, perquè tots estem treballant per donar-li molt de nivell a la prova. Podem avançar que hi haurà 3 avituallaments, diferents punts d’animació, senyalització de tots els km, pernils i trofeus. Per als més menuts i menudes estem preparant sorpreses per a crear un ambient de festa, de germanor i d’esportivitat durant tota la vesprada”. La prova inclou les categories Prebenjamí A i B, Benjamins, Aleví, Infantil, Cadet, Sènior, Veterans A,B,C i D. Tanmateix, el cros serà homenatge a Miguel Torró López, “Miguel era un xic involucrat en la festa. Al Cros de Sant Rafel ens ajudava molt i estava a la Comissió de Festes. Enguany ens ha deixat, però sempre estarà en el cor dels sant rafelins”. La cursa, organitzada pels festers del Barri de Sant Rafel i Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé compta també amb la col·laboració de Rull Interesport i l’Ajuntament d’Ontinyent.

El cros de Sant Rafel vol pujar de nivell El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Les inscripcions per participar es poden fer en https://sportmaniacs.com/…/5d6fe91b-c254-44da-b048-0f…/login.