En el surrealisme mexicà tot pot succeir-li a un estranger, que viatja per a retrobar a la seua promesa. Aquesta és la vibrant sinopsi d’una prometedora història: el curtmetratge ‘Taxi’ dirigit i produït per l’ontinyentí Isaak Gracia. Amb la seua selecció en el Festival Internacional de Cinema d’Alacant arranca el seu circuit internacional de festivals de la mà de la distribuïdora Line Up Film Agency.
Produït per Delphis Entertaintment i Filmat Veracruz, aquest curtmetratge està protagonitzat pel mateix Isaak Gracia i per l’actor mexicà multipremiat i reconegut al seu país, Roberto Sosa, acompanyats en el repartiment per Alejandra Ambrosi, Orlando Moguel i Eduardo Azouri. A més, de la direcció de Gracia, aquest curtmetratge ha tingut altra col·laboració ontinyentina, la música va anar a càrrec de Salvador Coll.
L’audiovisual s’emmarca en la secció de curtmetratges internacionals, del festival alacantí, ja que està rodat íntegrament a la ciutat de Xalapa, Mèxic i ha comptat amb la col·laboració del govern de Veracruz i de la Ràdio Televisió de Veracruz. El curtmetratge destaca pel seu alt valor de producció amb grans localitzacions, més de seixanta extres i desafiadors plans seqüència de la mà del director de fotografia argentí, Mariano Diluch, així com una direcció molt cuidada dels seus actors. Elements que s’han tingut en compte a l’hora de la seua selecció.
Isaak Gracia ha explicat que “el fet que hagen seleccionat el curtmetratge ja és molt satisfactori per a tot l’equip”. Actualment es troba a Espanya, on estrena la seua aparició en la sèrie ‘Parot’ d’Amazon i RTVE, a la fi de maig. A més dels seus projectes propis, està implicat col·laborant amb “joves promeses ontinyentines”, com ell les denomina. Es tracta del llargmetratge ‘Entelèquia’ d’Ontimedia, d’Alejandro Moriana i Andrea Morello i de la web serie ‘Connectem’, de Marcos Martinez i Neus Ferrero.
“Comptem amb un fort suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, i m’agradaria fer una crida a les institucions privades de la nostra ciutat perquè facen costat a aquests valents joves que s’endinsen en una indústria molt competitiva, però que podria en molts aspectes no sols promocionar la imatge de la nostra ciutat nacional i internacionalment, sinó atraure a una indústria a la nostra ciutat que podria obrir noves possibilitats per als nostres joves interessats en el mitjà audiovisual i artístic, i contribuir en el creixement d’un sector que mai abans s’havia desenvolupat ací”, explica l’ontinyentí.
Isaak Gracia destaca que Espanya “es troba en un molt bon moment quant a la producció de contingut de cinema i televisió i moltíssimes produccions estrangeres americanes i llatí americanes han mostrat interés per dur a terme els seus rodatges al nostre país”. I afig, “m’agradaria animar als ontinyentins a pujar a un tren que ja es mou i que inevitablement aconseguirà els seus objectius”.