El Festival Ontijazz portarà a Ontinyent a la portuguesa Sofía Ribeiro i a la “Plena 70 Salsa Orchestra”

El Festival Ontijazz arribarà aquest mes de juliol a la seua XV edició amb dos destacats concerts a l’aire lliure, en plena plaça de la Concepció, amb la cantant portuguesa Sofia Ribeiro i el seu trío, i amb la “Plena 79 Salsa Orchestra”. El festival, que tindrà lloc els dijous 20 i 27 de juliol, és una iniciativa organitzada l’acadèmia de música Ad Libitum, patrocinat per El Periòdic d’Ontinyent i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i diverses entitats, que als últims anys s’organitza en homenatge a un dels seus impulsors, Luis Martínez, i que s’inclou també a la programació de “Cultura de barri”.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que aquest festival “és ja un clàssic a la programació cultural del mes de juliol, que estem molt contents de veure que s’ha consolidat fins al punt d’arribar a una XV edició. Una activitat publicoprivada que també serveix d’impuls a l’hostaleria, i que es pot gaudir de les dues formes, assistint al sopar o directament als concerts amb accés lliure en aquest entorn tan adient. Donem les gràcies a Lluis Muñoz i a l’equip d’AD Libitum per les gestions realitzades per a dur-nos actuacions tan destacades com les que tindrem”, explicava.

Des d’Ad Libitum, Lluís Muñoz explicava que el Sofia Ribeiro Trio, que actuaran a les 22:30 de dijous 20 de juliol, liderat per la portuguesa Sofia Ribeiro “una cantant que és tot un referent al món del jazz europeu, molt assídua a grans escenaris com el Carnegee Hall de Nova York”, que arribarà amb Bartolomeo Berenghi a la guitarra de 7 cordes i Martí Costa a la Percussió. L’estil d’aquest conjunt navega entre les harmonies del jazz, els ritmes del Brasil i les sonoritats de Portugal, en una proposta plena de sensibilitat i virtuosisme.

La segona actuació serà el 27 de juliol al mateix lloc i hora, plaça de la Concepció a les 22:30, en aquesta ocasió amb la “Plena 79 Salsa Orchestra”, una orquestra de salsa fundada l’estiu de 2016 pel percussionista i compositor Carlos Llidó i el multiinstrumentista, arranjador i productor Carlos Martín, i que en la seua formació compten amb músics amb una àmplia experiència a la salsa, música caribenya i el jazz. El seu repertori està format per composicions originals, arranjaments de temes tradicionals i versions de clàssics de la salsa dura dels 60 i 70.

Finalment, en representació dels hostalers, José Gómez explicava que cadascun dels establiments participants (Wait, el Taulell, Màgic i Roma) oferirà un menú i oferta gastronòmica al mateix preu de 33 euros, amb 3 entrants i un plat principal, a la zona preferencial de la safata, en primera fila de l’espectacle, sent recomanable fer reserva prèvia. Gómez destacava l’atractiu de l’oferta plantejada “per gaudir d’una acció que lliga molt bé la música i la gastronomia, en unes nits molt especials”.