Caixa Ontinyent: “Anem per davant en Sostenibilitat”

Caixa Ontinyent ha publicat la seua primera Memòria de sostenibilitat i responsabilitat social corresponent a l’exercici 2022, que confirma que “des de l’entitat financera hem estat al capdavant en matèria de sostenibilitat que ara queda arreplegada en el document”, destacava el responsable d’Obra Social, Roberto Sanz.

El president de l’entitat, José Pla, i el seu responsable d’Obra Social, Roberto Sanz, explicaven la informació àmplia i detallada sobre el model d’empresa, les relacions amb els grups d’interés, l’actuació en relació amb la protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic, i l’obra social i la reversió de beneficis a la societat.

Segons el president de Caixa Ontinyent, José Pla, “Caixa Ontinyent és, per la seua essència i des de la seua fundació en 1884, una entitat compromesa amb el seu entorn, que a la seua funció social ha anat incorporant els principis de responsabilitat social i mediambiental. En aquesta primera memòria hem volgut reflectir no sols la trajectòria i el paper que estem assumint, sinó el compromís de continuar eixa línia de complicitat amb l’evolució sostenible de la nostra societat i que ha de manifestar-se mitjançant un creixement econòmic equilibrat, l’especial protecció del medi ambient i l’evolució constant del benestar”.

Per la seua part, Roberto Sanz afegia que “la Memòria és un exercici de transparència que cada any destacarà els avanços de la Caixa en tot el referent a sostenibilitat i responsabilitat social, perquè en el món financer encara queda molt recorregut de millora i perquè la societat evoluciona de manera contínua amb noves necessitats”.

En el document s’arrepleguen tres grup d’anàlisi: l’empresa, els grups d’interés i l’Obra Social. Pel que fa a l’empresa, destaquen els 75.154 clients, les 179 persones de mitja que conformen la plantilla, els 1.649 milions d’euros en volum de negoci i una solvència del 15,08%. Dins de l’equip humà hi ha un 47% de dones i un 53% d’homes, amb un 97% de contractes indefinits i una antiguitat mitjana de 26 anys. Quant als grups d’interés, destaca la fórmula d’aspirar a clients compromesos amb el seu entorn, amb el foment de les finances sostenibles com a fórmula de cara al futur. A més a més, ja es nota una reducció d’impacte ambiental en aspectes com el consum del paper (s’ha reduït el seu consum un 6% de l’any 21 al 22); el consum de l’aigua (-4%) i el consum d’electricitat (-26%). D’altra banda, el 100% de l’energia elèctrica consumida procedeix de fonts renovables.

A aquesta bateria d’iniciatives se suma l’Obra Social, que dota d’infraestructures i genera activitats que contribueixen a la millora del benestar i que són un atractiu més per a les ciutats que gaudeixen d’elles.

Caixa Ontinyent està adherida al Pacte Mundial i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que componen l’Agenda 2030.