El Kazar s’ofereix com a hotel medicalitzat si hi ha col·lapse

Recentment, des del Consell es reconeixia que el virus està fora de control i s’han començat els contactes amb diferents hotels de la Comunitat Valenciana per a estudiar la seua situació i disponibilitat de cara a possibles usos sanitaris en les pròximes setmanes.
Si bé encara no s’ha establert el contacte amb l’hotel Kazar, des de la direcció de l’establiment hostaler d’Ontinyent s’ha ratificat la predisposició favorable perquè part de les seues instal·lacions puguen ser utilitzades amb finalitats hospitalàries si es produeix una necessitat en la nostra zona de cobertura.
Tot i que s’espera que no faça falta recórrer a utilitzar l’hotel, la gerent de l’àrea Marga Llaudes agraïa la predisposició del Kazar i s’avançava que “seria un lloc ideal per la seua proximitat amb l’Hospital d’Ontinyent i per les condicions que té”.
Aquesta hipotètica ampliació es duria a terme, previsiblement “davant la necessitat d’un espai no COVID per a pacients”, tal com succeeix actualment amb l’Hospital d’Ontinyent.

En el mes de març, quan la incertesa i el pànic marcaven els primers passos d’una pandèmia que continua prolongant-se fins als nostres dies, es va plantejar des del Consell de la Generalitat la possibilitat de comptar amb un parc hoteler a disposició per a convertir-lo en centres medicalitzats. Es pretenia esmorteir l’impacte que estava produint-se amb la pressió assistencial en alguns hospitals de la Comunitat Valenciana. El creixement de casos i d’ingressos, juntament amb l’alt nivell d’ocupació de les UCIS feia témer el pitjor, un desbordament, un col·lapse que deixara sense llits ni espai per a nous pacients. Des de la Generalitat Valenciana, es va arribar a signar un conveni amb l’hotel Kazar com a possible centre medicalitzat si la situació es complicava en el departament de salut Xàtiva-Ontinyent. Aquell acord va quedar sense efecte amb el pas dels mesos i ara, torna a plantejar-se la possibilitat.