El nou Hospital assumirà el servei de la diàlisi que, ara, marxa d’Ontinyent

Aquesta serà l’explicació que donarà hui dilluns la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la reunió que està previst que se celebre amb la Conselleria de Sanitat per resoldre la crisi del servei de diàlisi a la capital de la Vall d’Albaida.

L’empresa externa que tenia la concessió d’aquest servei ha decidit la no continuïtat del contracte i així ho va anunciar fa unes setmanes a la pròpia Conselleria. Aquesta situació planteja un problema ja que, a partir del pròxim 22 de febrer, es deixarà de prestar el servei en els locals situats front a l’actual Hospital General d’Ontinyent.

La Conselleria també anunciarà a l’alcalde que fins que es pose en marxa el nou Hospital que s’està cronstruint, previsiblement en la primavera de 2022, el servei de la diàlisi que afecta a 20 usuaris (14 d’Ontinyent i la resta de municipis de la comarca), s’efectuarà bé a Xàtiva bé a Alcoi. La intenció de la Conselleria és assumir la logística dels desplaçaments que ocasione aquest periode de provisionalitat.

Per la seua part, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha ratificat en roda de premsa aquesta informació que ha qualificat de “disconformitat i descontent”. Per al primer edil “el servei feia anys que s’estava prorrogant i hi havia temps per evitar aquesta situació”. A més a més, el primer edil ha explicat que l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat a disposició de la Conselleria instal·lacions municipals perquè es poguera prestar el servei de diàlisi amb el desplaçament dels sanitaris, fet que la Conselleria ha rebutjat, perquè es requereixen obres tècniques i personal. També s’ha demanat a la Conselleria que estudie els trasllats, perquè solen ser llargs, ja que es realitzen en ambulàncies comunitàries, “per a no minvar més la qualitat de vida d’aquests malalts que hauran de traslladar-se un mínim de tres dies a la setmana a l’hospital de Xàtiva o d’Alcoi”.

En aquest sentit, des del partit del govern municipal, la Vall Ens Uneix presentaran una moció en el plenari d’Ontinyent perquè la Conselleria es replantege aquesta situació i es done una solució als malalts de diàlisi. Al mateix temps des del consistori es continuarà donant suport a la campanya popular d’arreplegada de signatures.