fbpx

El pavelló de La Concepció s’inaugurarà pel seu 125 aniversari

El nou pavelló esportiu del col·legi La Concepció estarà finalitzat als mesos d’abril-maig del 2019, si les previsions i els terminis no fallen. Una data que serà molt significativa per al centre educatiu perquè serà posar el colofó a la celebració del seu 125 aniversari que compleix enguany, ja que es vol fer coincidir l’acte de clausura de l’efemèride amb la inauguració oficial de l’edifici.

Es tracta d’una infraestructura que suposarà tot un revulsiu per al col·legi, ja que “ens permetrà tindre unes instal·lacions espectaculars i disposar d’un pavelló d’acord al segle XXI”, diu el director del centre, Manolo Úbeda. En aquests moments, amb la infraestructura del futur edifici alçada, els treballs se centren en realitzar la fatxada que dóna a l’avinguda de Sant Francesc i una volta estiga finalitzada, començaran els treballs per col·locar la teulada.

S’espera que aquestes dues actuacions estiguen acabades en breu, si no hi ha imprevists. Una volta els exteriors estiguen acabats, les obres se centraran en l’interior de l’edifici. Així que si tot marxa bé, “aproximadament pels mesos d’abril-maig de l’any que ve el pavelló estarà acabat i la nostra intenció és clausurar el 125 aniversari que complim enguany amb la seua inauguració oficial”, afirma Úbeda.

Açò pel que fa a l’edifici en si, perquè restaria urbanitzar la part exterior i accessos que s’han d’adequar i que completarien l’actuació. instal·lació multi esportiva El nou edifici està construint-se sobre el primer camp de futbol del centre educatiu i s’ha adaptat a l’orografia del terreny pel que serà un pavelló semisoterrat. El projecte està valorat en 1,7 milions d’euros, una inversió que ha finançat un exalumne del centre, l’empresari i president de Mercadona, Juan Roig, molt lligat sentimentalment al col·legi on va passar els seus anys d’infantesa. El pavelló estarà destinat a la pràctica de diferents esports, per això hi haurà una pista de bàsquet, també pistes homologades de futbol sala, a més de les que es facen a l’exterior, a les quals “també donarem un ús”. Tindrà, a més de la superfície esportiva, vestuaris i graderies per al públic.

HOMENATGE A FERNANDO RUBIO

La infraestructura portarà el nom de Pavelló de Fernando Rubio Gimeno, en homenatge pòstum a l’amistat que unia a Juan Roig amb Fernando. Els dos van ser companys quan estudiaven a La Concepció i eren dos alumnes que es van diferenciar en la seua època per practicar un esport alternatiu al popular futbol durant els esbarjos i hores lliures en el centre. Eren més partidaris del bàsquet.

El projecte compta amb un equip tècnic ontinyentí en el qual participen els arquitectes Vicente Palop, Toni Morales i l’enginyeria de Bataller&Català. La construcció està a càrrec de l’empresa Construccions Francés.