El PP d’Ontinyent denuncia “el continu oblit” de la urbanització de les places de la Concepció i Major

El Periòdic d’Ontinyent avançava en la seua última edició que l’increment del cost de les obres del Museu del Tèxtil, situat en més 800.000 euros, podria significar el retard d’un any de les obres de la plaça de la Concepció. Des del govern local explicaven a aquest mitjà, que el fet que aquesta reforma encara no haja començat i no estiga subjecta a cap inversió europea, els deixa marge per a retardar-la i prioritzar altres execucions com la del Museu Tèxtil, que sí que està condicionada a un termini límit al rebre finançament de Brussel·les.

El Partit Popular s’ha pronunciat sobre aquest tema i titlla, que de confirmar-se aquesta decisió, serà “una pèssima notícia que evidencia l’abandó del govern local cap a dues de les places més importants de la ciutat; la de la Concepció i Major“, denuncien. Els populars recorden, que “ja en 2018 condicionem l’abstenció del vot dels pressupostos a canvi de consignar una partida per als projectes d’urbanització d’aquestes places. Molt ha plogut des de llavors i els fruits no han estat positius“, explica la Portaveu, Mercedes Pastor.

Davant això, el regidor del PP i membre de la Comissió d’Urbanisme, Paco Penadés, afirma que “no és que la plaça de la Concepció tinga com sinó convertir-se en una de segona fila, la realitat és que també la Plaça Major s’ha convertit ja en el ‘patito feo’ de l’urbanisme, al qual ningú de la Vall fa cas, malgrat que des de l’oposició del PP estem, des de fa més de cinc anys, reivindicant actuacions que són urgents i salten a la vista”.

Els populars exigeixen explicacions davant tots aquests canvis. Com assenyala Penadés, “si el motiu de retardar les obres de la plaça de la Concepció és el sobrecost de 900.000 euros del Museu del Tèxtil, no entenem per què no s’utilitza el superàvit de dos milions d’euros, del qual tant presumeixen en alcaldia, ja que van dir es destinaria a possibles ‘imprevistos‘ que puguen sorgir com a augment de preus i noves necessitats”, comenta.

La Valls Ens Uneix respon

D’altra banda, des de la Vall Ens Uneix, partit que compta amb majoria absoluta al consistori, han mostrat la seua disconformitat amb els populars: “És important que el Partit Popular s’aclarisca, perquè demanen que es facen obres i després voten en contra del finançament. Les obres en ‘B’ no es poden fer”.

Per al partit que lidera Jorge Rodríguez “la gent assenyada i prudent és capaç d’entendre que el projecte de la plaça de la Concepció pot esperar un any, perquè no està subjecte a subvencions europees, però no es pot dir el mateix del Museu del Tèxtil, que ha sofert un sobrecost significatiu, i els treballs han d’estar acabats el desembre de 2023 per a no perdre les ajudes”, conclouen.