El pregó d’Estefania Conejero obri les portes d’una edició extraordinària d’Ontinyent Medieval

El pregó de la festera de la comparsa “Estudiants” Estefania Conejero obria oficialment en la vesprada d’aquest divendres “Ontinyent Medieval”, el mercat medieval organitzat per l’Ajuntament de la ciutat. Una cita que torna coincidint amb la nova data decidida per la Societat de Festers per a la celebració del “Mig Any Fester” de Moros i Cristians ajornada per l’incendi d’un edifici registrat a València un dia abans del “Mig Any” ontinyentí en febrer.

En aquesta represa, el mercat compta amb prop de mig centenar de vendes artesà i 12 espectacles fixos i itinerants en la zona compresa entre el pàrquing del Regall i la Plaça de Baix, passant per la Plaça Major, on estarà ubicat el mercat fins al pròxim diumenge.

L’acte inaugural començava amb una cercavila presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, qui recorrien el mercat acompanyats per la regidora de festes, Àngels Muñoz, regidors i regidores de la corporació i la pregonera Estefania Conejero amb el grup de xirimiters i tabaleters El Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent.

A la seua intervenció, Conejero centrava el seu missatge en destacar la importància de comprar al comerç local, com a generador d’activitat i desenvolupament de les ciutats, a més de ser un element destacat per al dia a dia i les relacions entre les persones.

 Conejero reivindicava “el tracte personal i proper del comerç local” i la problemàtica a la qual s’enfronten els i les professionals del sector, a causa de la manca de personal i l’augment de les compres per internet. Conejero, qui introduïa diferents referències i reflexions sorgides de la seua experiència com a professional del comerç i l’artesania, apuntava que “comprar per internet només ha de ser l’última opció quan no has trobat al teu poble allò que buscaves”.


L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Festes, Àngels Muñoz, animaven a la ciutadania d’Ontinyent, la Vall d’Albaida i les comarques veïnes a gaudir de tots els atractius d’aquesta edició extraordinària del mercat.

Entre les actuacions previstes es troben espectacles circenses i de foc, espectacles itinerants amb donyets, personatges fantàstics del edat mitjana. Així mateix, durant el mercat també hi ha exposició d’una càmera de tortura, un racó infantil amb jocs, atraccions manuals i exposició de curiositats de la història.

Aquesta programació es completa amb productes artesans arribats de tota Espanya, com ara formatges, cerveses artesanes, embotits, dolços, bijuteria en diversos materials, així com tallers d’oficis com ferro i espart, o un “soc àrab”. També es compta amb la participació del Club de Tir amb Arc, que farà activitats de tir al carrer del Regall. Igualment, hi ha novament un concurs fotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca.