Ontinyent ofereix assessorament telefònic contra la soledat no desitjada en majors

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un servei d’assessorament telefònic contra la soledat no desitjada en persones majors. Es tracta d’una acció amb la qual es pretén fomentar l’aprofitament dels serveis municipals a disposició d’aquest grup d’edat, dins i fora del marc de la programació de “Majors Actius”.

La regidora de l’àrea, Imma López, explicava que “Ontinyent va ser una ciutat pionera en la lluita contra la soledat no desitjada en majors durant i després la pandèmia.

El programa va tenir un punt de partida en un sondeig amb entrevistes a 1.514 persones majors de 65 anys que vivien a soles i que es trobaven registrades al padró municipal, on es va determinar la necessitat de moltes persones de sentir-se acompanyades.

Atendre a les nostres persones majors com es mereixen és una de les grans línies d’acció del Govern d’Ontinyent en matèria social, i aquest servei també pot servir per a potenciar un major aprofitament dels serveis municipals a disposició d’aquest grup d’edat”, assenyalava.

El servei s’ofereix dimarts i dijous de 10:00 a 13:00 hores al telèfon 672601972, on tècniques municipals atenen les persones majors de cinquanta-cinc anys que presenten aquest tipus de necessitats.

López recordava que dins de la programació de “Majors Actius” a les pròximes setmanes hi ha un taller de risoteràpia el 30 d’abril a Sant Josep i una excursió a Dénia el 25 d’abril on també es podrà gaudir d’un dinar.

La regidora de Majors actius recordava que els i les majors també tenen al seu abast activitats com els tallers de neurofelicitat i d’anglés, així com les activitats generals als centres cívics i el CIM.