Ontinyent presenta la programació de “Majors Actius” i augmenta un 20% les hores d’activitats als centres cívics i de majors

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat la programació de tardor de “Majors Actius” i les activitats als centres cívics, que s’amplien en més d’un 20%, per passar de 60 a 75 hores setmanals. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Majors Actius, Imma López, presentaven aquest matí al Centre Cívic de Sant Josep les novetats de cara a aquesta tardor en matèria d’impuls a l’envelliment actiu, una línia a la qual el consistori destina enguany més de 200.000 euros.

Jorge Rodríguez destacava en aquest sentit que “des del Govern d’Ontinyent sempre hem estat al costat de la gent major i apostat per aquest envelliment actiu, per facilitar l’activitat d’aquest sector de persones que encara vol aprendre, fer coses i gaudir de la vida. Una aposta a la qual enguany destinem 106.000 euros en activitats als centres cívics, 67.000 euros al programa d’hidroteràpia que començarà a finals d’aquest mes i prop de 50.000 al programa majors actius, un global de més de 200.000 euros que demostra aquesta importància de la qual parlem”.

L’alcalde també posava en relleu que amb l’ampliació del contracte de les activitats als centres cívics “podem oferir més hores d’activitats, així com assumir les activitats que tindran lloc al centre intergeneracional del delme quan finalitzem l’obra”. El primer edil apuntava que “som conscients d’allò que va suposar la pandèmia, també de la interrupció del servei d’activitats pels problemes de l’anterior empresa que les gestionava, però hem actuat amb la màxima celeritat per oferir no sols allò que teníem, sinó més, i encara treballem en nous espais per dur a terme les activitats”, en referència tant a les noves instal·lacions del Centre Cívic de Sant Josep com al centre intergeneracional que s’està construint al carrer Delme.

Imma López, per la seua banda, iniciava la seua intervenció repassant la programació de “Majors Actius” està tardor, que inclourà tres eixides d’un dia “per a conéixer una miqueta més el nostre territori i la nostra ciutat”. En primer lloc, fins a Moixent, per visitar el poblat íber de les Alcusses i fer un tast de vins al Celler del Roure, també amb una visita guiada pel celler. Després, una passejada per Ontinyent el 23 de novembre per conéixer des d’una perspectiva històrica aquells racons que amaga la ciutat, organitzada al costat de la regidoria de Turisme. Finalment, el 14 de desembre es farà una visita al parc natural de la Font Roja, incloent-hi una activitat sobre educació ambiental i interpretació del patrimoni natural.

Com a novetats, i apostant per un programa que aglutina moltes edats diferents, hi haurà un taller d’anglés tots els dimarts de 9 a 10 h al centre cívic de Sant Josep, on s’oferirà un nivell bàsic d’anglés per poder conversar entre totes les persones que s’apunten. També es faran tallers setmanals de neurofelicitat al centre de Sant Josep, per estimular la ment i a entendre com funciona el cervell. De cara a Nadal i com a activitat inclusiva, el 18 de desembre, en col·laboració amb el Centre Ocupacional Municipal d’Ontinyent José Antonio Bodoque, s’elaboraran decoracions nadalenques per donar color a les festes al pati del Palau de la Vila.

Pel que fa a les activitats al Centre Cívic de Sant Josep, Centre Cívic i Social del Llombo, Cim de Sant Rafel i centre ocupacional, la programació d’activitats s’amplia de les 62 hores totals que anaven oferint-se fins a 75, un 20,96% més. Un augment que encara serà major quan es pose en marxa el centre del Delme. Entre les activitats als tres centres cívics hi haurà 6 hores setmanals de COS; 4 de música i dansa; 4 activament; 4 d’atenció plena; 2 d’art creatiu; 2 de treballs manuals entre teles; i 2 de noves tecnologies. En total, s’ha augmentat en 4 hores les activitats al Llombo i en 9 a Sant Josep. Al Centre Ocupacional s’ofereixen 2 hores setmanals de ioga i 1 de psicodansa.

Al llarg de la setmana vinent es repartirà el programa als centres cívics i altres punts de la ciutat, i els terminis d’inscripció seran del 10 al 19 d’octubre als centres cívics i el CIM. L’ordre d’admissió es farà per sorteig en cas que hi haja més demanda d’alguna de les activitats, i els llistats de persones seleccionades s’exposaran a partir del dia 20 als taulers dels centres. Les activitats començaran el 26 d’octubre, setmana en la qual es celebraran ja les primeres reunions per establir els grups, escollir als representants per als consells d’usuaris, i veure les necessitats que puguen haver-hi.

Imma López destacava que aquest programa “és de gran importància per al govern municipal, i considerem que més enllà de la part física, aquestes activitats ajuden a mantenir una salut mental forta i eixir de casa. Per això, continuarem treballant de valent perquè les nostres persones majors tinguen les activitats que mereixen”, concloïa.