La III Setmana de la Joventut d’Ontinyent inclourà una dotzena d’activitats d’oci, educació, cultura i benestar emocional

La III Setmana de la Joventut d’Ontinyent inclourà aquest mes d’octubre una dotzena d’activitats d’oci, educació, cultura i benestar emocional. El regidor de l’àrea, Àlex Borrell, presentava aquest dimecres una variada programació plantejada per a la població jove, però també per a famílies, professorat, professionals i públic en general, amb activitats que es desenvoluparan des del pròxim dimarts dia 10 i al llarg de tot el mes d’octubre.

“És una setmana que té com a objectiu continuar duent a terme polítiques juvenils que afavorisquen el desenvolupament de les persones joves, des de les quals s’aborden els aspectes d’oci i temps lliure, però també d’altres com la formació i l’educació, el desenvolupament personal o cultural”, explicava el regidor.

La primera activitat serà una exposició del 10 al 20 d’octubre a l’espai jove: “no em toques el whatsapp” contra la violència de gènere, aparellada a una sèrie de tallers que tindran lloc del 16 al 20 als centres d’educació secundària. Dilluns 16 a les 18:00 a l’espai jove tindrà lloc la primera sessió del recent creat Consell Local de la Infància i Adolescència, i a les 20:00 al Teatre Echegaray, l’IES Jaume I organitza una ponència amb Isabel Rojas sobre “el cervell de l’adolescent i el seu entorn”.

Dimarts 17 a les 19 h començarà a la sala Gomis la ponència “Educar els adolescents a casa i a l’escola” a càrrec de Jaume Funes Artiaga, psicòleg, educador i periodista especialitzat en el món dels adolescents i joves i les seues dificultats socials i educatives, a més d’autor de diversos llibres sobre la salut mental dels joves. L’endemà, dimecres 18 a les 19 h a l’espai jove se celebrarà un Fòrum Jove sobre el benestar emocional de la joventut d’Ontinyent amb la participació del CLJO.

Dijous 19 a les 20 h al Teler i amb col·laboració amb el cine club Utiye i “Connecters sèries” es projectaran 5 dels 7 capítols de la sèrie “Conectamos, El Reality” i es podrà conéixer com va sorgir i es va realitzar el projecte. Pel que fa a divendres 20, a les 19 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent tindrà lloc la presentació de la segona edició de la revista de la joventut ontinyentina del CLJO, i a les 20:30 a l’espai jove es farà una demostració de com es grava i produeix un “podcast”. Per a aquesta activitat es comptarà amb la participació de Rafa Pautasso i Paula Sabelli, que han fet més de 80 podcast semanals amb el seu “Contame Contame” i que parlaran en aquesta ocasió sobre assetjament escolar.

A més a més, dins la programació s’inclou un taller de teatre titulat “curs d’iniciació a l’art dramàtic i al desenvolupament personal” impartit en quatre sessions els dissabtes 21 i 28 d’octubre i 4 i 11 de novembre; dissabte 21 a les 17.30 una ruta al paratge del Pou Clar per la senda de l’Alba on s’informarà del programa de voluntariat ambiental a Ontinyent; diumenge 22 l’actuació al Teatre Echegaray de l’humorista Luis Piedrahita; i dijous 26, dins de la Jornada de Benvinguda del Campus d’Ontinyent, hi haurà una carpa de l’espai Jove informant del vot a les eleccions europees dins del programa europeu “Note” al que participa l’Ajuntament.

Àlex Borell destacava l’interés d’aquesta programació “per continuar avançant cap a ser una ciutat de referència en matèria de polítiques de joventut, amb perspectiva europea, i aportant noves vies de desenvolupament personal adolescent i juvenil en aspectes com el diàleg sobre el benestar emocional de la joventut i l’educació dels i les joves. El regidor, qui també tenia paraules d’agraïment per a l’anterior responsable de la regidoria, Jordi Vallés, així com per la tècnica de joventut i els dinamitzadors de l’àrea, recordava que la programació es pot consultar a l’Instagram de l’espai jove, així com físicament en aquest espai de dilluns a dijous de 16 h a 20 h; els divendres fins a les 21 h i els dissabtes de 10 h a 13 h i de 16 h a 21:30 hores, així com al telèfon 600838350 i el correu electrònic joventut@ontinyent.es