El projecte de demolició de la Cantereria es divideix en fases

L’Ajuntament d’Ontinyent ha dividit en fases el projecte de demolició de les cases de la zona de la Cantereria per tal de poder avançar en l’execució de les obres de regeneració urbanística i arquitectònica del barri de la Cantereria. Es tracta d’un projecte global amb un cost de 3,6 milions d’euros, que seran finançats a parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament, i que inclou l’adquisició, demolició dels habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de famílies que les ocupen i la creació d’una nova zona verda inundable.

Divendres passat s’aprovava per part de la Generalitat un primer conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Ontinyent, pel qual la Generalitat aporta 600.000 euros (als que se sumaran altres 600.000 de l’Ajuntament mitjançant fons europeus) per finançar els treballs d’adquisició i demolició dels habitatges, així com dels talussos i també per a les ajudes per a l’obtenció d’una solució residencial per a persones afectades.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que la divisió en fases del projecte de demolició permet iniciar les demolicions dels més de 35 immobles ja adquirits, mentre s’avança en la compra o expropiació dels 7 que encara no són de propietat municipal. A tal efecte, també serà necessari l’aprovació plenària de la plurianualitat de les obres, una plurianualitat que el mateix ple municipal aprovarà per a la part de l’actuació prevista de consolidació del talús adjacent a la zona.

Sanchis afegia que segons les estimacions de l’Oficina Tècnica municipal, amb els tràmits que estan duent-se a terme, i una volta es procedisca a executar les pertinents gestions necessàries de contractació i adjudicació de les obres, la previsió d’inici de les obres serà en aquesta tardor.