El PSPV-PSOE critica que Ontinyent torne a quedar fora de les ajudes a la mobilitat “per falta de bons projectes”

El Programa d’ajudes per a la implantació de zones de baixes emissions i la trans-formació digital i sostenible del transport urbà posat en marxa pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana torna “a passar de llarg per Ontinyent”, segons constata el PSPV-PSOE. Així, l’alcaldable socialista, José Antonio Martínez, veu “preocupant” la “falta de propostes capdavanteres que siguen capaces d’aconseguir finançament europeu per resoldre els reptes en mobilitat de la ciutat”.
De fet, la proposta del govern municipal ja va quedar exclosa en la primera edició per no adequar-se als requisits de la mateixa (en contemplar accions per import inferior als 200.000 euros) mentre que en aquesta segona convocatòria “no obté puntuació suficient”. Per això, Martínez aprecia en l’actual corporació “deixadesa fruit de dedicar els esforços a altres qüestions allunyades de les necessitats del nostre veïnat”.
Mentre Ontinyent sols sol·licitava qüestions relatives al transport urbà (implantació de parades digitalitzades o adequació de l’entorn d’aquestes) per un import de 286.020 euros, “altres ciutats del nostre entorn apostaven per solucions més integrals i ambiciós fruit del treball constant dels governs socialistes d’ajuntaments com Alcoi o Xàtiva”. Així, la corporació presidida per Toni Francés suma ara 2.046.987,14 euros addicionals als 2.670.098,16 euros de l’edició anterior per a actuacions com millores de l’accessibilitat en diferents punts, l’establiment d’aparcament dissuasius o la implantació de zones vigilades per a bicicletes. Al seu torn, el govern de Roger Cerdà rep en aquesta convocatòria 602.133,33 euros per a itineraris per a vianants o l’ampliació de voreres entorn de centres escolars, entre altres propostes.
En definitiva, “els ajuntaments socialistes d’altres ciutats pròximes tenen vocació de solucionar problemes de mobilitat molt semblants als que ens han plantejat en les diferents reunions amb col·lectius veïnals”, tal com manifesta José Antonio Martínez. Per això, el candidat socialista apunta a “la necessitat d’aportar noves il·lusions i idees a la corporació municipal d’Ontinyent amb el segell de garantia del PSPV-PSOE”.