El Ràfol de Salem celebra Sant Blai amb el tradicional ‘porrat’

Les veïnes i veïns del Ràfol de Salem celebren aquest dissabte la festivitat de Sant Blai. Els carrers més cèntrics del municipi s’ompliran de tradició i diversió amb el ‘porrat’. Un total de 30 punts de venda amb una variada oferta d’emotits, vins, olis, dolços i artesania, abrigallaran del fred al Ràfol de Salem. A més, en una de les places, la coneguda com la placeta del Pi, s’habilitarà la zona de jocs infantils i d’oci.

La festa, en el seu vessant més religiós, començarà a mitjan matí amb la benedicció d’un total de 20 pans d’1,5 metres de llargària cadascun, i la solemne missa. Després, es procedirà al tall d’aquests i al seu repartiment. A la vesprada, es cantaran els tradicionals vitols al sant i la processó tancarà els actes d’aquesta arrelada i centenària celebració.

L’oferta de llocs de venta i les activitats culturals s’han incrementat respecte a 2018, ja que cada any són centenars les persones de la comarca de la Vall d’Albaida les que visiten el municipi. Un dels motius pels quals la festivitat en honor al sant, l’efemèride del qual està marcada en el calendari el dia 3 de febrer, es va traslladar al primer cap de setmana de febrer.

UN GEST A LES DONES

L’Ajuntament del Ràfol de Salem ha volgut enguany tindre un gest amb les dones a través de l’exposició ‘Elles ho inventaren’, oberta al públic tot el dia en el saló de plenaris de l’edifici consistorial. Una mostra, del fotògraf Juan José Todolí, que reivindica l’important paper que han exercit moltes dones en l’àmbit de la cultura i la ciència al llarg de la història, i que han estat en l’ombra, fins ara, eclipsades pels homes.