El Regall porta la música tradicional d’Ontinyent a la República Txeca

República Txeca, concretament Praga, és la ciutat on viatjaran els integrants de la colla de xirimites i tabals El Regall el pròxim mes de juliol. El motiu és la seua participació en la 18a Trobada Internacional d’Ensembles Folklòrics ‘Prague Folklore Days’, l’esdeveniment de folklore popular més gran d’Europa central, on participen 50 grups procedents de diferents països i continents, on es mostra la riquesa i bellesa de l’art popular i no poden estar més il·lusionats.
“Vam rebre un correu de l’organització d’aquesta trobada, perquè participarem, i ens vam fer avant, per portar la música d’Ontinyent a Europa. Pensem que és una oportunitat de portar fora les nostres tradicions, al mateix temps que és una oportunitat única per continuar fomentant el bon ambient que tenim entre nosaltres i també conèixer altres manifestacions folklòriques, que ens pot obrir noves portes”, explica Israel Tormo, president de l’entitat musical.
Entre els requisits per a participar es troba l’exigència d’un grup amb un mínim de 14 músics i, a hores d’ara, està previst que volen fins a Praga 18 persones d’El Regall “de totes les edats, fins i tot familiars nostres que volem fer partícips”, afegeixen.
La implicació és màxima, fins al punt que s’han de costejar les despeses: “Paguem 55 euros per persona en la inscripció, més el viatge, dietes, allotjament, vestits especials per a desfilar i transport dels instruments. Per aquest motiu estem sol·licitant ajuda econòmica a entitats i empreses, que ens permeta alleugerir el cost”, informen.
En superar diverses actuacions, començaran amb els assajos per fer sonar ben forta la música ontinyentina al cor del Vell Continent.