El Saramia emprén el rumb a casa

Si fer front a l’amenaça del coronavirus ja és complex, en una situació de vida convencional, les coses es compliquen una mica més per a aquells que porten un estil de vida atípic, com residir en un vaixell, amb el món per llar. Això és el que li ha succeït a la família ontinyentina Mora Conejero, que tota aquesta crisi sanitària els ha portat a trobar-se atrapats en l’arxipèlag de Sant Blas, a Panamà.

“Molts de nosaltres que hem decidit dissenyar la nostra pròpia vida sent nòmades d’un món globalitzat, ens trobem atrapats en un país que no és el nostre, sense possibilitat d’eixir en els pròxims 30 dies i al mateix temps amb el visat a punt de véncer en els pròxims dies. Estem en una situació burocràtica bastant complicada. La cancel•lació de tots els vols des de i cap a Europa, ens ha fet reflexionar i adonar-nos que ens trobem en el millor lloc del món per a passar aquesta crisi mundial. Tractarem de viure al dia i el més aïllats possibles del món exterior”, explicava la família en la seua pàgina unavueltaporelmundo.com el 17 de març.

Els plans d’aquesta família eren visitar Espanya el 23 de març, però la cancel•lació de tots els vols a causa de la pandèmia mundial, va impedir aquest viatge per a retrobar-se amb familiars i amics, per la qual cosa s’havien replantejat la situació i es quedaven a Panamà, gaudint de la naturalesa, a l’aire lliure, a la seua casa a coll, que és el seu vaixell Saramia.

Però de nou la vida reconduïa els passos de Jorge, María, Sara i Mia, ja que coneixerien una notícia que els canviaria el rumb. “La nostra vida i el nostre futur han donat un gir de 180°”, anunciaven. I la notícia no era per a menys: María està embarassada!

Encara que inicialment van decidir quedar-se en la idíl•lica illa deserta, el 30 d’abril es van assabentar que eixia l’últim vol humanitari a París, per a repatriar a ciutadans europeus i l’embaràs de María va pesar en aquesta ocasió perquè sol•licitaren plaça en aquesta última oportunitat de tornar a Ontinyent. El 6 de maig rebien la confirmació de l’ambaixada: María, Mia i Sara tenien plaça en l’avió, però Jorge, no. Mentre les xiques preparaven les seues maletes i ultimaven els tràmits burocràtics que havien de solucionar, el capità del vaixell va optar per una nova aventura: tornar a Espanya a bord del Saramia en solitari.

María i les xiquetes ja han arribat a Espanya i han de passar la quarantena, mentre que Jorge s’ha embarcat amb Jota, a qui defineix com “el meu company d’aventura”. Junts enfrontaran el repte de creuar l’oceà Atlàntic, en una travessia que saben que no serà senzilla, però que és tot un repte.
Les seues aventures es poden seguir en el seu blog ‘Una volta pel món’, on Jorge Mora informa de totes les anècdotes del viatge, en el seu quadern de bitàcola. Mentre a Ontinyent, els seus estan esperant que arribe a bon port.