El servei d’atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent amb motiu de la crisi del Coronavirus acumula ja 242 intervencions des de la seua posada en marxa fa menys de dues setmanes, el passat 19 març. En concret, d’aquestes intervencions 51 han estat atencions a la compra de menjar, 41 per a la compra de medicació, 19 per a sol·licitar trasllats, 62 per a orientació psicològica i la resta per altres qüestions.
El servei està coordinat des del Govern d’Ontinyent per les regidores Paula Soler, Natàlia Enguix i Sayo Gandia, qui destacava hui «l’augment progressiu de la demanda que estem tenint, i la bona valoració que ens estan fent les persones usuàries i les seues famílies», manifestava. Gandia explicava que «les persones usuàries ens transmeten que el fet que estiga una administració darrere els dóna seguretat, i si bé hem tingut molts oferiments de particulars per ajudar en aquestes accions, ara mateix és més segur canalitzar aquest servei únicament amb l’ajuda del voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja, que a més coneix bé els protocols de seguretat», afegia.
Amb aquest servei, a més d’atenció psicològica a la població en general, l’ajuntament facilita la compra d’aliments o medicaments a les persones majors o amb mobilitat reduïda que així ho demanen al telèfon 96 291 82 10, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. A més a més també s’ofereix la possibilitat de fer trasllats als centres de salut si és necessari.
Les telefonades són ateses per un equip de sis psicòlegs municipals, que en cas de requerir-se una atenció psicològica, poden donar-la de primera mà. Si el requeriment és per compra aliments o medicaments o es tracta d’un trasllat a un centre de salut, la petició se centralitza en Serveis Socials i les regidores Natalia Enguix, Sayo Gandia i Paula Soler, participant en funció del cas el voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja o, de ser necessària, la intervenció de la Policia Local.