fbpx

El Tai Chi també camina cap a la desescalada

Amb esperit d’adaptació i de superació, així és com el Club Tai Chi ha afrontat les conseqüències que ha suposat per aquest esport de contacte la pandèmia de la Covid-19. Amb la relaxació de les restriccions esperen desenvolupar el seu esport més fàcilment.

L’avançament de les Fases de la desescalada han permés al Club Tai Chi, com a altres de la ciutat, el retrobament dels seus membres per reactivar els entrenaments que van quedar paralitzats a causa l’Estat d’Alarma. El C.E.I.P Carmelo Ripoll, és el lloc on han traslladat els entrenaments, un espai “on ja féiem part de les activitats del club i que ens permet complir millor els aforaments, ja que a la sala d’arts marcials queda molt restringida de capacitat en la Fase 2”, comenta Sergi Herrero, president del club. Així que portar a cap les mesures de seguretat sanitàries és més fàcil a aquest lloc i sobretot que els alumnes “no estiguen exposats al contacte amb altres membres, ni en accedir a les instal·lacions ni a la mateixa pràctica de l’esport”, destaca. Entrar a la Fase 3 de la desescalada, previsiblement dilluns, el club espera que “a menys restriccions més fàcil resulta desenvolupar el nostre esport i més tinguen en compte que es tracta d’un esport de contacte, on interactuar no és indispensable, però si convenient”.
L’entitat que fomenta les arts marcials té 75 alumnes, però no tots han tornat als entrenaments, “també tenim alumnes d’edat avançada que per estar en edat de risc han preferit no vindre”.

Amb la incertesa instal·lada, pensar en el futur i en l’inici de curs en setembre es fa costera amunt, “des del club l’únic que podem fer és anar dia a dia, preparar el pròxim curs amb normalitat i esperar que la situació siga el més favorable possible per poder desenvolupar el conjunt d’activitats que oferim. Potser res ja serà igual, però jo crec que seguint les mesures higièniques i amb les ganes que tenim tots de tornar a la normalitat es podrà fer un curs normal”, afirma Herrero. Així mateix, el dubte també existeix amb el calendari de competicions i activitats, des de la federació “encara no s’ha comunicat res. Els que sí que ens han donat ha sigut suport legal i directrius de protocols en cada Fase a la qual ens enfrontem”. Per enguany la decisió va ser posposar les competicions i “l’objectiu és reubicar-les als mesos que queden, en desembre es farà el calendari per al 2021”, explica.

L’Estat d’Alarma va agafar el Club Tai Chi preparant el campionat autonòmic que se celebrava en un mes, amb els exàmens de cinturó, és a dir, “en plena temporada de competició”. Durant el confinament els membres del club no han parat de fer activitats, perquè ara més que mai no s’han de parar trenta anys dedicats a donar a conéixer les arts marcials xineses.

FOTO: Alumnes de l’escola del Club Tai Chi Ontinyent, abans del confinament.