El temut mosquit tigre ja ha arribat a Ontinyent

Arriba la calor, i amb ella els mosquits, i més en concret el tan temut i moleste mosquit tigre. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent confirmen la presència d’aquest insecte en la ciutat i expliquen que des del passat mes d’abril s’ha représ la campanya per frenar l’expansió del mosquit que es fa al municipi des de 2015.

Ja, el passat octubre, després la DANA, el consistori va incrementar les tasques de col·locació de trampes en jardins públics i aplicació de larvicides en la xarxa d’aigües. Ara, des del passat mes s’ha continuat amb la neteja d’embornals i llocs concrets on el mosquit pot viure i criar.

De la mateixa manera, des de l’ajuntament anuncien que en breus s’iniciaran les campanyes de recomanacions a la ciutadania, ja que la col·laboració i la conscienciació d’aquesta “és el més important”. Però aquest estiu sí que hi haurà una diferència respecte als anys anteriors, a causa de la pandèmia no es realitzaran les xerrades informatives que el consistori duia a terme, encara que es realitzarà altre tipus d’accions per tal de fer arribar a tothom les indicacions.

El mosquit tigre és un insecte que causa unes picadures especialment molestes. A més, aquest pot transmetre una vintena de malalties com el zika o el dengue.

Entre les recomanacions: canviar l’aigua dels abeuradors dels animals una vegada per setmana; cobrir o voltejar qualsevol recipient que puga acumular aigua; evitar els plats sota els testos o procurar que estiguen sense aigua; o renovar l’aigua dels gerros almenys una vegada a la setmana.