No solament del ‘tèxtil hogar’ viu la nostra indústria. En l’afany per cercar especialitzacions i subsectors que insuflen nous aires a una indústria tan ancorada a aquest territori, la moda ocupa un lloc destacat. Com expliquen des d’ATEVAL, en l’actualitat hi ha dues tendències de diversificació sectorial amb potencial, que les empreses poden explorar: els tèxtils tècnics i el món de la moda o retail.
Amb la crisi del tèxtil, que en l’última dècada s’ha cobrat el 40% del sector segons fonts de la patronal, arriba el moment d’indagar en noves les vies de negoci, aprofitant el know-how i la infraestructura que existeix en aquesta zona. Per açò existeix la inquietud de comptar amb perfils professionals adequats que s’ajusten als nous reptes que planteja el mercat.
En aquest sentit, l’objectiu que s’ha marcat ATEVAL és que els joves vegen de nou en el tèxtil un sector atractiu en el qual treballar. La problemàtica principal és que en aquests moment hi ha perfils professionals que són difícils de trobar. D’una forma genèrica se cerquen executius de comptes per a mercats internacionals, logística i disseny per a mercats de moda.
Per tot açò, les iniciatives de formació estan en el full de ruta de l’associació empresarial, per a possibilitar a les empreses les eines necessàries que els permeten estar preparades per a les noves oportunitats de negoci.