El turisme en la ciutat cau aquest estiu més d’un 50%

Les actuals circumstàncies han tingut una incidència directa sobre les visites turístiques a Ontinyent. L’activitat no s’ha parat però a penes ha pogut resistir davant una contracció en el flux d’arribades a la ciutat.

Fonamentalment s’ha notat l’absència d’estrangers. El tancament d’algunes fronteres internacionals ha resultat clau en l’enfonsament.

Així es constata, per exemple, en l’activitat pública que registra la Tourist-Info en la qual s’anota aquest estiu un major enfonsament de visitants estrangers (fins a un 75%). Entre l’escassa afluència externa, únicament els de nacionalitat francesa com a segment més notable. Per contra, tal com s’indica, anglesos, alemanys, belgues i holandesos “han arribat amb comptagotes”.

Malgrat la situació, una mica més de 2.000 persones han passat aquest estiu per la Tourist-Info situada al Palau de la Vila, enfront de les 5.700 de l’any passat. L’oferta pública d’activitats es va reactivar després del confinament amb un ventall que aconseguia des de rutes de senderisme pel Barranc de la Puríssima i pel patrimoni (seguint el curs del Clariano pel nucli urbà) o rutes nocturnes sobre llegendes, mites i miracles i una literària, entre altres.

El públic que ha acudit a aquestes convocatòries ha sigut fonamentalment de la Comunitat Valenciana.