El virus de la grip fa créixer una mitjana de 18,6 les atencions d’Urgències

La grip ha tornat a cridar a les nostres portes. Com cada hivern, amb les baixes temperatures, torna aquest virus estacional que va mutant cada any, del qual la
xarxa sentinella sanitària de la Comunitat Valenciana va fent un seguiment. Així, la Conselleria de Sanitat feia públic que a la setmana número 4 de l’any, la taxa de la grip és de 148 casos cada 100.000 habitants.

Quant a les dades específiques en el municipi, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent informa que encara que no compten amb xifres concretes respecte al nivell d’incidèndia, sí que afirmen que en les últimes setmanes s’ha experimentat un repunt en el nombre d’atencions als serveis d’urgència, tant als Punts d’Atenció Continuada dels centres de salut com a l’hospital i que aquest increment “en bona part pot estar causa d’episodis de malalties respiratòries, relacionades amb el fred o en el seu cas, grip”.

Si tenim en compte les urgències a l’Hospital d’Ontinyent, s’ha passat d’una mitjana de 81,4 urgències diàries, en la primera setmana de l’any, a una mitjana de 100 atencions diàries en aquesta última setmana del mes de gener, el que suposa un creixement de 18,6 atencions per dia. Si parlem de l’ocupació, el percentatge d’aquesta ha passat en aquest període del 61% al 100%, a data d’ahir divendres, és a dir, la totalitat dels llits de l’hospital ocupats cada dia, segons les dades facilitades pel Departament.
Des de la direcció informen també que en relació als casos de grip registrats, “hi ha grups de prevalença en xiquetes i xiquets de fins a 14 anys, persones amb malalties cròniques de base i persones que no s’han vacunat contra aquest virus entre 50 i 60 anys d’edat”.

MÉS PERSONAL DE REFORÇ
Dins de les mesures adoptades per aquesta situació, a més de la campanya de vacunació que es realitza tots els anys, l’Hospital d’Ontinyent ha contractat a una sèrie de personal per a reforçar el servei prestat durant el període d’incidència de la grip. Aquest augment de la plantilla de treballadors consta de sis professionals: un metge d’urgències hospitalàries; un especialista en pneumologia; dos infermers de serveis especials; un tècnic en cures auxiliars d’infermeria; i un zelador.