Salven la vida a un home després de dues parades cardíaques

Dues patrulles de la Policia Local d’Ontinyent i el personal sanitari del Centre de Salut de l’avinguda d’Albaida salvaven aquest diumenge la vida d’un home de 59 anys que va patir dues parades cardiorespiratòries després de sentir-se indispost jugant a futbol a les pistes d’un col•legi públic de la ciutat.

Segons s’ha explicat des de la Policia Local, els fets es produïen a les 08:41 del 2 de febrer, quan es rebia avís del 112 informant que l’home s’havia marejat jugant a futbol i havia perdut el coneixement, arribant ràpidament les dues patrulles amb 3 agents de policia, que trobaven als sanitaris del Centre de Salut (ubicat prop del lloc dels fets) fent les primeres tasques de reanimació cardio-pulmonar (RCP).

A partir d’eixe moment es va dur a terme un treball coordinat, pel qual els sanitaris intentaven estabilitzar al pacient mentre els agents col·laboraven realitzant la maniobra RCP i emprant un aparell desfibril·lador, constatant-se que aquesta persona entrava en parada cardiorespiratòria en dues ocasions. Després d’uns 25 minuts de maniobra s’aconsegueix recuperar a l’home i estabilitzar el seu pols, sent traslladat a l’Hospital General d’Ontinyent per una ambulància de Suport Vital Bàsic. Posteriorment va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital General de València, on quedava ingressat en estat estable.

El regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers, Pepe Gandia ha destacat que “en moments com aquests és quan es demostra la importància de comptar amb agents adequadament formats com els que van intervenir en l’acció que hi ha permet salvar la vida a una persona, un fet pel qual felicitem i agraïm la seua tasca a totes les persones que hi van participar”, manifestava.