Víctor del Árbol rebrà el primer premi Setmana Negra d’Ontinyent

Ontinyent Setmana Negra és una cita cultural totalment consolidada en la ciutat, en la qual el gènere negre cobra tot el protagonisme tant siga en literatura, com en cinema.
La principal novetat d’aquesta edició, segons ha transcendit, és la creació del guardó que porta el nom d’aquesta iniciativa i que es lliurarà a una personalitat destacada en aquest gènere, com a reconeixement a la seua trajectòria. L’encarregat d’estrenarlo serà el conegut escriptor Víctor del Árbol, qui ha visitat Ontinyent per a presentar els seus llibres en diverses ocasions.

Així, l’acte està previst com a cloenda, el dissabte 7 de març, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. L’artista albaidí, Rafa Amorós, és l’encarregat de dissenyar el guardó que a partir d’ara es lliurarà en cada edició. Una altra de les protagonistes d’aquesta edició serà la periodista Marta Robles, qui va sol·licitar l’organització tornar a Ontinyent, després d’haver conegut la Setmana Negra l’any passat, segons ha sabut aquest periòdic. En aquesta ocasió presentarà el seu llibre ‘La chica a la que no supiste amar’, dissabte 29 de febrer, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

 

Albert Valiente, autor del cartell d’aquesta edició

El cartell de la V Setmana Negra d’Ontinyent és obra del dissenyador ontinyentí Albert Valiente, qui a la seua obra utilitza un collage retro amb un detectiu com a figura central, que inclou diversos elements del gènere. Albert Valiente viu i treballa en Ontinyent, però va cursar els seus estudis a Madrid, on es va graduar en disseny gràfic i arts visuals en el IED Instituto Europeo di Design en 2010. Va fitxar en l’estudi Estrada Design baix la tutela de Manuel Estrada, premi nacional de disseny de 2017 en el que va fer treballs editorials i d’identitat corporativa i culturals fins a 2018.